Eldugult padlóösszefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása, sok esetben házilag is megoldható. Abban az esetben amikor a padlóösszefolyó vízgyűjtő tartályába idegen tárgy kerül vagy lerakódás alakul ki az házilag is könnyen eltávolítható. A leggyakrabban a fürdőszoba takarításakor, felmosásakor esetleg festés után észrevétlenül belekerülő por és szöszök lerakódhatnak, sokszor iszapszerű lerakódást produkálva. Amikor a kád vagy a mosdó lefolyója is rá van csatlakoztatva a padlóösszefolyóra, a fürdés és tisztálkodás során a lefolyó csövébe került hajszálak és szőrszálak szintén elakadhatnak a padlóösszefolyó szifon részében. Addig amíg a lerakódás és a dugulás nem a lefolyó csövekben alakul ki, hanem a szifonban azt a padlóösszefolyó rács eltávolítása után saját kezűleg is eltávolíthatjuk. Húzzunk kezünkre gumikesztyűt és a szifon alján összegyűlt iszapot és darabos lerakódást eltávolíthatjuk, kiemelhetjük. Ezáltal újból átjárható és tiszta lesz a padló összefolyó szifon.

 

Eldugult padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Padlóösszefolyó tisztítás, padlószifon dugulás megszüntetése

Bűz kellemetlen szag árad a padlóösszefolyó szifonból

Amikor kellemetlen szag – bűz árad a padló szifonból azt több dolog is okozhatja. A leggyakoribb, hogy a padló szifonra nincs rákötve fogyasztó vezeték, azaz nem folyik át rajta a mosdó vagy a kád szennyvize, hanem csak a fürdőszoba burkolatára fürdés, mosás következtében kijutó fröccsenő víz elvezetésére szolgál. Ezért nincs rendszeresen átfolyó víz a padló szifonon, így ha nincs víz utánpótlás idővel kiszárad, elpárolog a bűzzárt szolgáló víz és a csatornahálózat felől vissza tud jutni a csatornaszag. Csatorna szag alakulhat ki akkor is ha a régi típusú padlószifon tisztító dugója, csatornatisztítás után nem kerül vissza a helyére. A tisztító dugót pótolni tudjuk egy parafa dugó befaragásával, így megszüntethetjük a csatorna bűz visszaáramlását. Abban az esetben is kellemetlen csatornaszag áramlik a helységbe, ha a kiszellőző vezeték vagy a légbeszívó szelep hiánya miatt vákuum keletkezik a szennyvíz csatorna ejtő vezetékében és az képes kiszippantani a szifonokból a bűz visszaáramlását megakadályozó vizet. Sok esetben dohos szag és ázás okozója, ha a padlóösszefolyó beépítésekor a padló szifon nem lett kimagasítva a padló burkolat szintjéig, az erre a célra kialakított toldó csővel vagy sima 110-es PVC- lefolyócsővel. Amikor a lerakodások miatt megemelkedik a víz a padlóösszefolyó szifonjában az túlcsordulhat és a födémbe kerülhet a víz ami sok esetben a födém átázásához vezethet, illetve a nem szűnő nedvesség miatt dohos szag alakul ki.

Padlószifon kiszáradása

Napjainkban újabb és korszerűbb padlószifonokat választhatunk és építhetünk be fürdőszobánk vízelvezetésére. Az egyágú vízutánpótlás nélküli pipás bűzzárral rendelkező padlóösszefolyó kiszáradás okozta csatornaszag kialakulását megelőzhetjük a speciálisan erre az esetre kifejlesztett szárazon záró, pipa beépítésével amiben egy bűzelzáró golyó biztosítja és akadályozza meg a szagok visszajutását a helységbe.

Padlóösszefolyó, zuhany lefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Sok esetben hiszik a lakástulajdonosok, hogy a fürdőszobai padlóösszefolyó dugult el amikor a padlószifonon keresztül visszaáramlik a szennyvíz és ellepi a fürdőszoba burkolatát. Pedig az esetek többségében a lefolyó alapvezeték dugulása miatt folyik vissza, és nem folyik el a szennyvíz. Amikor a csatorna alapvezeték dugul el, a házi módszerek és praktikák már kevés sikerrel alkalmazhatóak. Sokan megpróbálják kézi duguláselhárító spirál használatával megszüntetni a kialakult csatorna dugulást, de ezen eszköz használata csak kisebb lerakódások és dugulás megszüntetésére alkalmas. A teljesen eldugult vagy lerakódót csatorna vezetékek sikeres dugulás elhárításához a sokkal hatásosabb gépi csatornatisztító gépre és a hozzá való gépi csatornatisztító spirálra lesz szükség. Ha nehezen folyik el a víz, vagy visszajön a szennyvíz a padlószifonon hívjon azonnal. A padlószifon duguláselhárítását is kedvező áron végezzük.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

olcsó duguláselhárítás dugulás elhárítása mosdó eldugult mosogató duguláselhárítás XXII.kerület lefolyótisztítók duguláselhárítás XV.kerület csőtisztító spirál lefolyó duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület szennyvíz bekötése vízvezeték szerelő mosogató duguláselhárítás csatorna dugulás duguláselhárítás XI.kerület akciós duguláselhárítás lefolyótisztítás otthon wc lefolyó dugulás csatornatisztítás Eldugult WC duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás Budapesten Lefolyótisztító szer Dugulás elhárítás duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVII.kerület nedves törlőkendő dugulások eldugult mosdó olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás III.kerület csatornaszag megszüntetése mosogatógép duguláselhárítás IX.kerület padlószifon duguláselhárítás bontás nélkül csatorna csőtörés duguláselhárítás VIII.kerület csatorna tisztítás duguláselhárító duguláselhárítás falbontás nélkül mosogató lefolyó dugulás dugulás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás II.kerület csőtörés mosdó dugulása duguláselhárítás XIX.kerület mosogató lefolyó tisztítása Eldugult WC duguláselhárítása Wc dugulás megszüntetése lefolyó dugulás megszűntetése csatornaszag lefolyó lejtése csatorna dugulás elhárítás mosdó lefolyó dugulás eldugult padlóösszefolyó csatornaszellőztetés padló lefolyó dugulás dugulás megszüntetése duguláselhárítás XX.kerület Lefolyótisztítás Budapest tisztító idom Lefolyótisztító eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XXI.kerület szennyvíz bekötés vízvezeték szerelés mosogató lefolyó duguláselhárítás árak wc csésze wc duguláselhárítás Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás VI.kerület mosdó dugulása ellen kellemetlen szagok duguláselhárítás Lefolyótisztítás házilag Árak társasház duguláselhárítás XII.kerület lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XIII.kerület wc duguláselhárítás házilag csatornatisztítás házilag csatornakamerázás Lefolyótisztítás mosogató duguláselhárítás VII.kerület lefolyó tisztítás duguláselhárítás Csepel wc dugulás duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás X.kerület mosogató duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás megszüntetése dugulás wc lefolyó tisztítása házilag Budapest mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás V.kerület mosdó duguláselhárítás házilag vízvezeték lefolyó duguláselhárítás lefolyó dugulás elhárítás lefolyó dugulás duguláselhárítás ár búraszifon dugulás elhárítás Budapest bűzelzáró duguláselhárítás 6.kerület dugulás Budapest esővíz Duguláselhárítás Budapest szennyvízcsatorna duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás 10. ker eldugult mosogató szifon padlóösszefolyó mosogató dugulás szennyvízhálózat
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés