Eldugult padlóösszefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása, sok esetben házilag is megoldható. Abban az esetben amikor a padlóösszefolyó vízgyűjtő tartályába idegen tárgy kerül vagy lerakódás alakul ki az házilag is könnyen eltávolítható. A leggyakrabban a fürdőszoba takarításakor, felmosásakor esetleg festés után észrevétlenül belekerülő por és szöszök lerakódhatnak, sokszor iszapszerű lerakódást produkálva. Amikor a kád vagy a mosdó lefolyója is rá van csatlakoztatva a padlóösszefolyóra, a fürdés és tisztálkodás során a lefolyó csövébe került hajszálak és szőrszálak szintén elakadhatnak a padlóösszefolyó szifon részében. Addig amíg a lerakódás és a dugulás nem a lefolyó csövekben alakul ki, hanem a szifonban azt a padlóösszefolyó rács eltávolítása után saját kezűleg is eltávolíthatjuk. Húzzunk kezünkre gumikesztyűt és a szifon alján összegyűlt iszapot és darabos lerakódást eltávolíthatjuk, kiemelhetjük. Ezáltal újból átjárható és tiszta lesz a padló összefolyó szifon.

 

Eldugult padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Padlóösszefolyó tisztítás, padlószifon dugulás megszüntetése

Bűz kellemetlen szag árad a padlóösszefolyó szifonból

Amikor kellemetlen szag – bűz árad a padló szifonból azt több dolog is okozhatja. A leggyakoribb, hogy a padló szifonra nincs rákötve fogyasztó vezeték, azaz nem folyik át rajta a mosdó vagy a kád szennyvize, hanem csak a fürdőszoba burkolatára fürdés, mosás következtében kijutó fröccsenő víz elvezetésére szolgál. Ezért nincs rendszeresen átfolyó víz a padló szifonon, így ha nincs víz utánpótlás idővel kiszárad, elpárolog a bűzzárt szolgáló víz és a csatornahálózat felől vissza tud jutni a csatornaszag. Csatorna szag alakulhat ki akkor is ha a régi típusú padlószifon tisztító dugója, csatornatisztítás után nem kerül vissza a helyére. A tisztító dugót pótolni tudjuk egy parafa dugó befaragásával, így megszüntethetjük a csatorna bűz visszaáramlását. Abban az esetben is kellemetlen csatornaszag áramlik a helységbe, ha a kiszellőző vezeték vagy a légbeszívó szelep hiánya miatt vákuum keletkezik a szennyvíz csatorna ejtő vezetékében és az képes kiszippantani a szifonokból a bűz visszaáramlását megakadályozó vizet. Sok esetben dohos szag és ázás okozója, ha a padlóösszefolyó beépítésekor a padló szifon nem lett kimagasítva a padló burkolat szintjéig, az erre a célra kialakított toldó csővel vagy sima 110-es PVC- lefolyócsővel. Amikor a lerakodások miatt megemelkedik a víz a padlóösszefolyó szifonjában az túlcsordulhat és a födémbe kerülhet a víz ami sok esetben a födém átázásához vezethet, illetve a nem szűnő nedvesség miatt dohos szag alakul ki.

Padlószifon kiszáradása

Napjainkban újabb és korszerűbb padlószifonokat választhatunk és építhetünk be fürdőszobánk vízelvezetésére. Az egyágú vízutánpótlás nélküli pipás bűzzárral rendelkező padlóösszefolyó kiszáradás okozta csatornaszag kialakulását megelőzhetjük a speciálisan erre az esetre kifejlesztett szárazon záró, pipa beépítésével amiben egy bűzelzáró golyó biztosítja és akadályozza meg a szagok visszajutását a helységbe.

Padlóösszefolyó, zuhany lefolyó

Eldugult padlóösszefolyó tisztítása

Padlóösszefolyó dugulás elhárítása

Sok esetben hiszik a lakástulajdonosok, hogy a fürdőszobai padlóösszefolyó dugult el amikor a padlószifonon keresztül visszaáramlik a szennyvíz és ellepi a fürdőszoba burkolatát. Pedig az esetek többségében a lefolyó alapvezeték dugulása miatt folyik vissza, és nem folyik el a szennyvíz. Amikor a csatorna alapvezeték dugul el, a házi módszerek és praktikák már kevés sikerrel alkalmazhatóak. Sokan megpróbálják kézi duguláselhárító spirál használatával megszüntetni a kialakult csatorna dugulást, de ezen eszköz használata csak kisebb lerakódások és dugulás megszüntetésére alkalmas. A teljesen eldugult vagy lerakódót csatorna vezetékek sikeres dugulás elhárításához a sokkal hatásosabb gépi csatornatisztító gépre és a hozzá való gépi csatornatisztító spirálra lesz szükség. Ha nehezen folyik el a víz, vagy visszajön a szennyvíz a padlószifonon hívjon azonnal. A padlószifon duguláselhárítását is kedvező áron végezzük.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó tisztítás duguláselhárítás XX.kerület olcsó csatornatisztítás lefolyó dugulás megszűntetése eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás ár vízvezeték szerelés csatornaszag vízvezeték szerelő wc dugulás duguláselhárítás I.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése dugulások duguláselhárítás 7.kerület wc duguláselhárítás csatorna dugulás dugulás mosdó dugulása dugulás elhárítása szennyvízcsatorna esővíz csőtörés dugulás wc csatornaszag megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítása wc lefolyó dugulás nedves törlőkendő padlószifon duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás árak wc csésze mosogató lefolyó szennyvíz bekötés mosogatógép mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás VIII.kerület szennyvíz bekötése duguláselhárítás XXII.kerület mosogató lefolyó tisztítása lefolyótisztítók Eldugult WC duguláselhárítása lefolyó dugulás eldugult mosogató csatornaszellőztetés bűzelzáró wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyó tisztítása házilag mosogató dugulás házilag eldugult mosdó csőtisztító spirál lefolyó duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás Lefolyótisztítás Lefolyótisztító lefolyó lejtése duguláselhárítás XIII.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás XIX.kerület Lefolyótisztítás Budapest mosogató lefolyó dugulás Eldugult mosogató duguláselhárítása mosogató dugulás duguláselhárítás olcsón csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárító wc duguláselhárítás házilag olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás Budapesten padló lefolyó dugulás duguláselhárítás III.kerület kellemetlen szagok csatorna tisztítás csatorna csőtörés Budapest dugulás Budapest duguláselhárítás XVII.kerület mosdó dugulása ellen duguláselhárítás V.kerület Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás 10. ker mosogató duguláselhárítás XI.kerület mosdó Eldugult WC búraszifon duguláselhárítás XXI.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás IV.kerület eldugult mosogató szifon vízvezeték Lefolyótisztító szer lefolyó dugulás elhárítás Budapest társasház csatornakamerázás duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás VII.kerület Árak duguláselhárítás házilag Wc dugulás megszüntetése tisztító idom Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás IX.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás lefolyó dugulás okai akciós duguláselhárítás duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás házilag Dugulás elhárítás lefolyótisztítás otthon mosdó duguláselhárítás házilag dugulás megszüntetése duguláselhárítás X.kerület csatornatisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés