Eldugult a mosogató, mit csináljak?

Megnehezíti a konyhai munkát, a főzést és a mosogatást, ha a mosogatómedencébe engedett víz nehezen vagy egyáltalán nem folyik le. Ráadásul, ha az ételmaradékokkal és más szennyeződésekkel teli víz a felszínen marad, egy idő után kellemetlen szag kezdhet terjengeni a lakásban, sőt, a szennyeződésekben kórokozók is megtelepedhetnek. A mosogató eldugulását általában a lefolyóban, a szifonban vagy a cső egy távolabbi szakaszán összegyűlt szennyeződések – ételmaradékok, mosogatószer-maradványok, a mosogatószivacsról leszakadt kis darabok vagy vízkő – okozza. 

Eldugult a mosogató mit csináljakElőzze meg a dugulást

Annak érdekében, hogy mindezek ne jussanak be a csőbe, használjon szűrőt, és annak tartalmát rendszeresen dobja ki a kukába. Nagyon piszkos tányérokat ne helyezzen a mosogatóba: az ételmaradékot mindig kaparja le, és ürítse a szemetesbe. A mosogatás után a szennyszűrő kosáron fennakadt szennyeződésekre ne folyasson vizet, hogy azok eltűnjenek; húzzon gumikesztyűt, és távolítsa el őket, majd dobja ki. Ha a szennyeződés már távolabbra is eljutott, és a műanyag vagy krómozott szifonba került, azt le kell szerelni és kitisztítani.

Ezt a tevékenységet csak fokozott odafigyeléssel, óvatosan és megfelelő szerszámokkal végezze, nehogy az egyes alkatrészek megrepedjenek. Ha attól fél, hogy a szétszerelés során megsértheti a csöveket, inkább hívjon vízszerelőt.

A mosogató szifon eltávolítása

A szifonokat a szorítógyűrű gyengéd letekerésével távolíthatjuk el – azonban azokat sose feszegessük; ha beragadtak, bízzuk a dolgot szakemberre. Ha sikerült leválasztani a szifont, tisztítsuk ki: szedjük ki belőle az ételmaradékokat és más szennyeződéseket, majd – például ecettel – távolítsuk el a vízkövet. Ha azt tapasztaljuk, hogy a szifon elöregedett vagy megrepedt, ne szereljük vissza, hanem vigyük el egy szaküzletbe, és kérjünk egy ugyanolyat. Ha a fenti munkafolyamatokhoz nincs kedvünk vagy időnk, hívjunk ki egy duguláselhárító szakembert, és adjuk át neki a feladatot.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Eldugult mosogató duguláselhárítás!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás III.kerület mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárító lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XII.kerület csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás II.kerület Dugulás elhárítás mosdó dugulása ellen wc duguláselhárítás csőtisztító spirál duguláselhárítás XI.kerület vízvezeték szerelő lefolyó dugulás Budapest olcsó duguláselhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás ár duguláselhárítás XIX.kerület vízvezeték szerelés Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó dugulás eldugult mosdó mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás azonnal búraszifon csatornaszellőztetés tisztító idom eldugult mosogató olcsó csatornatisztítás Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XVII.kerület Eldugult WC duguláselhárítása mosogató duguláselhárítás bűzelzáró Lefolyótisztító mosdó duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás okai szennyvíz bekötés duguláselhárítás 6.kerület mosogató dugulás házilag duguláselhárítás bontás nélkül mosogató lefolyó mosogató dugulás Árak duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás V.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület mosogatógép duguláselhárítás Budapesten csatorna csőtörés szennyvíz bekötése padló lefolyó dugulás duguláselhárítás VI.kerület csatornatisztítás házilag csatornatisztítás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás fix áron csatorna tisztítás Lefolyótisztítás házilag wc duguláselhárítás házilag lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás XXII.kerület nedves törlőkendő Wc dugulás megszüntetése dugulás mosdó Lefolyótisztítás mosogató lefolyó dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás 7.kerület lefolyó lejtése eldugult padlóösszefolyó akciós duguláselhárítás Lefolyótisztító szer dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XV.kerület dugulás wc duguláselhárítás IV.kerület társasház Budapest duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás árak csatornaszag duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó dugulás megszűntetése csatornakamerázás dugulás elhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás házilag mosogató dugulás megszüntetése duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XIII.kerület wc csésze csőtörés duguláselhárítás XXI.kerület kellemetlen szagok duguláselhárítás XX.kerület szennyvízcsatorna szennyvízhálózat duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás VIII.kerület dugulások padlóösszefolyó lefolyótisztítók padlószifon duguláselhárítás XVI.kerület mosdó dugulása Eldugult WC wc dugulás lefolyó tisztítás Lefolyótisztítás Budapest vízvezeték esővíz wc lefolyó dugulás duguláselhárítás 10. ker csatorna dugulás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés