Eldugult a mosogató, mit csináljak?

Megnehezíti a konyhai munkát, a főzést és a mosogatást, ha a mosogatómedencébe engedett víz nehezen vagy egyáltalán nem folyik le. Ráadásul, ha az ételmaradékokkal és más szennyeződésekkel teli víz a felszínen marad, egy idő után kellemetlen szag kezdhet terjengeni a lakásban, sőt, a szennyeződésekben kórokozók is megtelepedhetnek. A mosogató eldugulását általában a lefolyóban, a szifonban vagy a cső egy távolabbi szakaszán összegyűlt szennyeződések – ételmaradékok, mosogatószer-maradványok, a mosogatószivacsról leszakadt kis darabok vagy vízkő – okozza. 

Eldugult a mosogató mit csináljakElőzze meg a dugulást

Annak érdekében, hogy mindezek ne jussanak be a csőbe, használjon szűrőt, és annak tartalmát rendszeresen dobja ki a kukába. Nagyon piszkos tányérokat ne helyezzen a mosogatóba: az ételmaradékot mindig kaparja le, és ürítse a szemetesbe. A mosogatás után a szennyszűrő kosáron fennakadt szennyeződésekre ne folyasson vizet, hogy azok eltűnjenek; húzzon gumikesztyűt, és távolítsa el őket, majd dobja ki. Ha a szennyeződés már távolabbra is eljutott, és a műanyag vagy krómozott szifonba került, azt le kell szerelni és kitisztítani.

Ezt a tevékenységet csak fokozott odafigyeléssel, óvatosan és megfelelő szerszámokkal végezze, nehogy az egyes alkatrészek megrepedjenek. Ha attól fél, hogy a szétszerelés során megsértheti a csöveket, inkább hívjon vízszerelőt.

A mosogató szifon eltávolítása

A szifonokat a szorítógyűrű gyengéd letekerésével távolíthatjuk el – azonban azokat sose feszegessük; ha beragadtak, bízzuk a dolgot szakemberre. Ha sikerült leválasztani a szifont, tisztítsuk ki: szedjük ki belőle az ételmaradékokat és más szennyeződéseket, majd – például ecettel – távolítsuk el a vízkövet. Ha azt tapasztaljuk, hogy a szifon elöregedett vagy megrepedt, ne szereljük vissza, hanem vigyük el egy szaküzletbe, és kérjünk egy ugyanolyat. Ha a fenti munkafolyamatokhoz nincs kedvünk vagy időnk, hívjunk ki egy duguláselhárító szakembert, és adjuk át neki a feladatot.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Eldugult mosogató duguláselhárítás!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás V.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása búraszifon csatornakamerázás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XIX.kerület wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornatisztítás házilag eldugult mosdó csatornatisztítás duguláselhárítás XVI.kerület lefolyó dugulás okai csatorna dugulás duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás VII.kerület mosdó dugulása ellen wc duguláselhárítás dugulás Budapest eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás olcsón lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás házilag dugulás duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás 7.kerület Árak duguláselhárítás XXIII.kerület wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XV.kerület lefolyótisztítók padlóösszefolyó duguláselhárítás Budapesten mosogató lefolyó duguláselhárítás VI.kerület Lefolyótisztító szer wc csésze duguláselhárítás árak duguláselhárítás ár padlószifon mosogató dugulás házilag eldugult padlóösszefolyó vízvezeték szerelő duguláselhárítás XIII.kerület lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás IV.kerület mosogató eldugult mosogató olcsó csatornatisztítás lefolyó lejtése duguláselhárítás XIV.kerület szennyvíz bekötés csőtörés Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás 6.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XX.kerület Lefolyótisztítás házilag lefolyó duguláselhárítás mosdó duguláselhárítás házilag szennyvízcsatorna csatornaszellőztetés csőtisztító spirál Lefolyótisztítás szennyvízhálózat csatorna tisztítás duguláselhárítás XXI.kerület wc lefolyó dugulás dugulás wc bűzelzáró lefolyó dugulás Budapest duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás bontás nélkül nedves törlőkendő Dugulás elhárítás duguláselhárítás fix áron lefolyó duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás elhárítás mosdó dugulása mosogató lefolyó tisztítása csatorna dugulás elhárítás lefolyó tisztítása házilag szennyvíz bekötése dugulások tisztító idom akciós duguláselhárítás csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás XVII.kerület vízvezeték dugulás elhárítása mosdó lefolyó dugulás Eldugult WC duguláselhárítása csatornaszag duguláselhárító mosogató duguláselhárítás házilag dugulás megszüntetése csatorna csőtörés olcsó duguláselhárítás kellemetlen szagok mosogató duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó tisztítás Duguláselhárítás Budapest Eldugult WC mosogató dugulás társasház mosogatógép padló lefolyó dugulás mosogató lefolyó dugulás esővíz vízvezeték szerelés mosdó Lefolyótisztító duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás Csepel wc dugulás Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XII.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés