Eldugult a mosdó mit csináljak?

Mit csináljunk ha eldugult a mosdó?

Kényelmetlenné teszi a reggeli készülődést vagy az esti mosakodást, ha a mosdókagylóban nem folyik le rendesen a víz; ha csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem távozik. A mosdó dugulásának elhárítását célszerű minél hamarabb elkezdeni, hogy a dugulás ne okozhasson kárt a csövekben, illetve ne kezdjenek el kellemetlen szagok terjedni a fürdőszobában vagy akár az egész lakásban.

 

Mosdó duguláselhárítása

A mosdó dugulásának gyakori okai

A dugulást általában a mosdó lefolyójába vagy szifonjába került valamilyen szennyeződés, például hajszálak, bőrdarabok, vízkő, tisztító- vagy tisztálkodószer-maradványok, szappan- vagy fogkrémmaradékok okozhatják. A legjobb megoldás a megelőzés: tegyen egy fém vagy műanyag szűrőt a lefolyóra, és azt rendszeresen ürítse. Illetve, ha a mosdókagyló felett mos hajat, vág körmöt vagy borotválkozik, mindig ügyeljen rá, hogy a haj- és szőrszálak és körömdarabkák ne folyhassanak le. Ne használjon az indokoltnál több vegyszert sem; ezzel nemcsak a dugulást előzheti meg, de környezetét is kíméli. A már fennálló problémát különböző házi praktikákkal vagy egy duguláselhárítással is foglalkozó vízvezeték-szerelő szakember segítségével háríthatja el. Válassza az utóbbi megoldást, ha gyors megoldásra van szüksége, nem szívesen turkálna a szennyeződések között, a probléma gyakran megjelenik, vagy már régóta fennáll, illetve, ha a dugulást csak a mosdó szétszerelésével lehetne megoldani.

Eldugult a mosdó? Segítünk!

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586Duguláselhárító Mester: +36-20-9-420-586

 

Eldugult mosdóEldugult mosdó

Szódabikarbóna és ecet

Eldugult a mosdó mit csináljak? Amennyiben a dugulás még nem olyan komoly, tehát például a víz lefolyik, csak lassabban, próbálkozzon meg néhány egyszerű otthoni megoldással. Folyasson pár percig forró vizet a lefolyóba, vagy forraljon vizet a konyhában, és öntse egy lábasból a mosdóba. Ha ez nem segít, szórjon szódabikarbónát vagy sütőport a lefolyóba, majd öntsön rá ecetet, citromsavat vagy citromlevet, amíg pezsegni nem kezd. Hagyja hatni néhány órán át a keveréket, majd folyasson forró, aztán pedig hideg vizet a csapból. Ha ez sem szünteti meg a dugulást, lehet, hogy a szifonban gyűlt össze a szennyeződés, de az is előfordulhat, hogy a cső egy későbbi szakaszában, akár a közös csatornában keletkezett az elzáródás. Ekkor már mindenképp szakember segítségére van szükség, hiszen csak ő rendelkezik olyan eszközökkel – csőgörénnyel, nagynyomású mosóval, csatornakamerával –, amelyek a távolabb található dugulást is fel tudják térképezni, illetve elhárítani.

 

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

Lefolyótisztítás házilag csatornaszellőztetés akciós duguláselhárítás tisztító idom duguláselhárítás II.kerület szennyvíz bekötése lefolyó mosdó dugulása duguláselhárítás XII.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás ár duguláselhárítás 7.kerület mosdó mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás XI.kerület esővíz lefolyó tisztítás wc duguláselhárítás házilag mosdó lefolyó dugulás megszűntetése padlóösszefolyó bűzelzáró duguláselhárítás azonnal szennyvízcsatorna duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás XVI.kerület lefolyó dugulás okai duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás IX.kerület lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás XVII.kerület Eldugult WC Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület wc lefolyó dugulás lefolyótisztítók mosdó dugulása ellen wc duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XXI.kerület csatorna dugulás elhárítás búraszifon dugulás wc mosogató duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás megszüntetése eldugult mosdó csatorna tisztítás padló lefolyó dugulás vízvezeték szerelés lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület csatorna dugulás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult padlóösszefolyó olcsó duguláselhárítás Wc dugulás megszüntetése vízvezeték szerelő csőtörés csatornakamerázás mosogató lefolyó dugulás elhárítás Budapest vízvezeték eldugult mosogató duguláselhárítás X.kerület wc csésze Árak mosogató duguláselhárítás szennyvíz bekötés duguláselhárítás duguláselhárítás Budapesten Lefolyótisztító dugulás megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítása Duguláselhárítás Budapest csatorna csőtörés dugulás Budapest Eldugult WC duguláselhárítása Lefolyótisztító szer duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás Csepel Dugulás elhárítás padlószifon lefolyó dugulás megszűntetése mosogató lefolyó tisztítása wc dugulás duguláselhárítás olcsón mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás XXII.kerület kellemetlen szagok Lefolyótisztítás Budapest csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XX.kerület mosogató dugulás házilag mosogató dugulás nedves törlőkendő csőtisztító spirál mosogatógép duguláselhárítás XIV.kerület dugulás elhárítása duguláselhárítás I.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás fix áron mosogató duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás házilag csatornaszag lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás XIII.kerület dugulások lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás árak mosdó duguláselhárítás házilag csatornaszag megszüntetése Lefolyótisztítás dugulás Budapest duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XIX.kerület társasház duguláselhárító duguláselhárítás XVIII.kerület csatornatisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés