Eldugult a mosdó mit csináljak?

Mit csináljunk ha eldugult a mosdó?

Kényelmetlenné teszi a reggeli készülődést vagy az esti mosakodást, ha a mosdókagylóban nem folyik le rendesen a víz; ha csak nagyon lassan, vagy egyáltalán nem távozik. A mosdó dugulásának elhárítását célszerű minél hamarabb elkezdeni, hogy a dugulás ne okozhasson kárt a csövekben, illetve ne kezdjenek el kellemetlen szagok terjedni a fürdőszobában vagy akár az egész lakásban.

 

Mosdó duguláselhárítása

A mosdó dugulásának gyakori okai

A dugulást általában a mosdó lefolyójába vagy szifonjába került valamilyen szennyeződés, például hajszálak, bőrdarabok, vízkő, tisztító- vagy tisztálkodószer-maradványok, szappan- vagy fogkrémmaradékok okozhatják. A legjobb megoldás a megelőzés: tegyen egy fém vagy műanyag szűrőt a lefolyóra, és azt rendszeresen ürítse. Illetve, ha a mosdókagyló felett mos hajat, vág körmöt vagy borotválkozik, mindig ügyeljen rá, hogy a haj- és szőrszálak és körömdarabkák ne folyhassanak le. Ne használjon az indokoltnál több vegyszert sem; ezzel nemcsak a dugulást előzheti meg, de környezetét is kíméli. A már fennálló problémát különböző házi praktikákkal vagy egy duguláselhárítással is foglalkozó vízvezeték-szerelő szakember segítségével háríthatja el. Válassza az utóbbi megoldást, ha gyors megoldásra van szüksége, nem szívesen turkálna a szennyeződések között, a probléma gyakran megjelenik, vagy már régóta fennáll, illetve, ha a dugulást csak a mosdó szétszerelésével lehetne megoldani.

Eldugult a mosdó? Segítünk!

Duguláselhárítás: 06-20-942-0586Duguláselhárító Mester: +36-20-9-420-586

 

Eldugult mosdóEldugult mosdó

Szódabikarbóna és ecet

Eldugult a mosdó mit csináljak? Amennyiben a dugulás még nem olyan komoly, tehát például a víz lefolyik, csak lassabban, próbálkozzon meg néhány egyszerű otthoni megoldással. Folyasson pár percig forró vizet a lefolyóba, vagy forraljon vizet a konyhában, és öntse egy lábasból a mosdóba. Ha ez nem segít, szórjon szódabikarbónát vagy sütőport a lefolyóba, majd öntsön rá ecetet, citromsavat vagy citromlevet, amíg pezsegni nem kezd. Hagyja hatni néhány órán át a keveréket, majd folyasson forró, aztán pedig hideg vizet a csapból. Ha ez sem szünteti meg a dugulást, lehet, hogy a szifonban gyűlt össze a szennyeződés, de az is előfordulhat, hogy a cső egy későbbi szakaszában, akár a közös csatornában keletkezett az elzáródás. Ekkor már mindenképp szakember segítségére van szükség, hiszen csak ő rendelkezik olyan eszközökkel – csőgörénnyel, nagynyomású mosóval, csatornakamerával –, amelyek a távolabb található dugulást is fel tudják térképezni, illetve elhárítani.

 

 

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

Lefolyótisztító szer lefolyó dugulás okai mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XVI.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása Árak dugulás wc duguláselhárítás XII.kerület eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás II.kerület lefolyó duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás fix áron wc duguláselhárítás csatornaszag megszüntetése lefolyó lejtése wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyótisztítók duguláselhárító duguláselhárítás lefolyó dugulás elhárítása vízvezeték szerelés eldugult mosogató szifon duguláselhárítás 10. ker mosogató dugulás házilag mosogató dugulás duguláselhárítás Csepel olcsó csatornatisztítás dugulások eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó dugulás csőtisztító spirál duguláselhárítás árak padlószifon csatorna csőtörés duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás házilag lefolyó tisztítása házilag padlóösszefolyó Lefolyótisztító szennyvíz bekötés mosdó duguláselhárítás VI.kerület eldugult mosdó wc lefolyó dugulás wc csésze lefolyótisztítás otthon Budapest mosogató duguláselhárítás bontás nélkül Eldugult WC duguláselhárítása csőtörés duguláselhárítás azonnal eldugult mosogató Duguláselhárítás Budapest Lefolyótisztítás Budapest társasház lefolyó tisztítás vízvezeték szerelő duguláselhárítás ár wc dugulás lefolyó dugulás elhárítás vízvezeték duguláselhárítás XX.kerület padló lefolyó dugulás csatornaszag csatornakamerázás szennyvízcsatorna mosogatógép duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás I.kerület kellemetlen szagok Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás III.kerület mosdó dugulása dugulás megszüntetése duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XXI.kerület búraszifon dugulás Budapest Dugulás elhárítás duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás 6.kerület esővíz csatornatisztítás mosdó dugulása ellen csatornatisztítás házilag mosdó duguláselhárítás házilag Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XI.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XXIII.kerület tisztító idom duguláselhárítás XVII.kerület lefolyó dugulás megszűntetése Lefolyótisztítás duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás olcsón wc duguláselhárítás házilag szennyvízhálózat duguláselhárítás 7.kerület mosogató lefolyó tisztítása dugulás nedves törlőkendő bűzelzáró mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XV.kerület mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIX.kerület mosogató lefolyó dugulás elhárítás Budapest csatorna dugulás csatorna dugulás elhárítás mosogató lefolyó dugulás csatornaszellőztetés szennyvíz bekötése Eldugult WC akciós duguláselhárítás csatorna tisztítás duguláselhárítás Budapesten
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés