Eldugult a wc mit csináljak - wc tisztítása

Mit csináljunk ha eldugul a wc csésze?

A WC eldugulása még a mosogató, a mosdó vagy a kád eltömődésénél is kellemetlenebb, hiszen ellehetetleníti a helyiség komfortos használatát, és a dugulás zavaró szagok terjedéséért is felelős lehet. Így, ha azt tapasztalja, hogy a WC tartalma öblítéssel nem tűnik el, illetve a szennyezett öblítővíz visszafolyik, érdemes azonnal cselekednie, mielőtt a probléma még komolyabbra fordul. A WC eldugulását általában a csésze vízkövesedése, a túlzott mennyiségű vécé papír-használat, a kagylóba ejtett vécé illatosító vagy egy más belekerült idegen tárgy okozza.

 

eldugult_wc_dugulaselharitasa_hazilag

Eldugult wc tisztítása

Eldugult a wc mit csináljak? Első lépésben megpróbálkozhat különböző házi praktikákkal, illetve megfelelő kézügyesség és szerszámok birtokában akár a WC szétszerelésével is. Ha ezek nem vezetnek sikerre, jöhet a duguláselhárító szakember. Nemcsak a drága bolti duguláselhárító vegyszerek alkalmasak a probléma megszüntetésére, hanem különböző sokkal olcsóbb, környezetbarát anyagok is. Először öntsön forró vizet a dugulásra, hátha már ez is hatásos lesz. Ha nem az, jöhet az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna vagy a bórax, illetve ezek keveréke. Egy pezsgőtablettát is dobhat a WC-be, majd miután az feloldódott, húzza le a WC-t, és nézze meg, megszűnt-e a dugulás. Ha nem, a meglazult szennyeződést próbálja meg pumpálással eltávolítani.

Mit csináljunk ha eldugult a wc

A WC szétszerelése otthon

Ha ez sem segít, szükség lehet a WC szétszerelésére, hátha valamilyen idegen tárgy, például egy gyermekjáték került a csészébe, és amiatt nem folyik le rendesen a víz. Zárja el a vizet, ürítse ki a tartályt, majd húzzon gumikesztyűt, és – ha a csésze nincs a padlóhoz ragasztva – szerelje le a WC-t, végül emelje el a faltól, hogy hozzáférjen a lefolyóhoz. Ha nem éri el a dugulást okozó szennyeződést, vagy azt nem tudja eltávolítani, minél előbb hívjon ki egy duguláselhárítással foglalkozó vízvezeték-szerelő szakembert, aki a probléma súlyosságától függően rövid idő alatt, 10-20 ezer forintos ár fejében megszünteti a problémát, és tanácsokkal is ellátja annak érdekében, hogy mindez ne történjen meg újra.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

szennyvízhálózat mosogató dugulás házilag eldugult mosdó duguláselhárítás VI.kerület társasház lefolyó tisztítás wc duguláselhárítás lefolyó duguláselhárítás XXI.kerület dugulás wc Eldugult WC duguláselhárítása wc duguláselhárítás házilag mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIV.kerület wc csésze csatornakamerázás dugulás megszüntetése lefolyótisztítók csatorna csőtörés csatorna dugulás elhárítás wc dugulás csatornaszellőztetés mosdó duguláselhárítás házilag kellemetlen szagok duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XIII.kerület Lefolyótisztító szennyvíz bekötése mosogató dugulás padlószifon duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás Budapesten mosogató lefolyó tisztítása dugulások padló lefolyó dugulás eldugult mosogató duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás 6.kerület lefolyó tisztítása házilag csatorna tisztítás mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület nedves törlőkendő dugulás dugulás Budapest olcsó csatornatisztítás mosdó dugulása duguláselhárítás árak duguláselhárítás XX.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXII.kerület Lefolyótisztítás Budapest wc lefolyó dugulás Budapest Lefolyótisztítás mosdó búraszifon duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XVI.kerület mosogató lefolyó duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás 10. ker duguláselhárító vízvezeték duguláselhárítás XXIII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult mosogató szifon duguláselhárítás Csepel lefolyó duguláselhárítás lefolyótisztítás otthon lefolyó dugulás lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás IX.kerület Árak mosogató duguláselhárítás házilag vízvezeték szerelés olcsó duguláselhárítás csatorna dugulás Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás VIII.kerület mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás XVII.kerület csatornatisztítás házilag csatornatisztítás szennyvízcsatorna dugulás elhárítása dugulás elhárítás Budapest akciós duguláselhárítás duguláselhárítás II.kerület lefolyó dugulás megszűntetése eldugult padlóösszefolyó vízvezeték szerelő duguláselhárítás XVIII.kerület mosogató csőtisztító spirál duguláselhárítás olcsón Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás X.kerület tisztító idom bűzelzáró mosdó lefolyó dugulás mosogatógép csőtörés duguláselhárítás fix áron Eldugult WC duguláselhárítás I.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás ár wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornaszag mosdó dugulása ellen Lefolyótisztítás házilag szennyvíz bekötés duguláselhárítás falbontás nélkül esővíz csatornaszag megszüntetése Lefolyótisztító szer duguláselhárítás bontás nélkül lefolyó dugulás okai duguláselhárítás III.kerület Dugulás elhárítás padlóösszefolyó
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés