Vajon mi áll a dugulás hátterében és hogyan szüntethető meg a probléma?

Életében legalább egyszer, talán már mindenkivel előfordult, hogy lakása valamelyik lefolyója a legkellemetlenebb pillanatban dugult el. Ilyenkor persze bosszankodunk, holott a dugulás a mi hibánkból is bekövetkezhet. A fürdőszobában például a tusfürdő, szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak miatt, a WC-ben és piszoárban a nem oda való papírdarabok, törlőkendők beledobása miatt, a konyhában pedig az ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódásai miatt alakulhat ki komoly dugulás.

További okok, melyek duguláshoz vezethetnek

Ha a lefolyócső lejtési viszonyai nincsenek megfelelően kialakítva, akkor a szennyvízzel távozó anyagok, például ételmaradékok, szappan, vegyszerek és különböző szilárd anyagok könnyedén elakadnak a lefolyórendszerben és rendkívül makacs dugulás jöhet létre.

Ebben az esetben sajnos a különböző duguláselhárítási módszerek csak ideiglenesen hatékonyak, ugyanis hosszútávon csak a hibás csőszakasz kicserélésével orvosolható a probléma. Gondot okozhat még a rosszul illesztett csőrendszer is. Ebben az esetben a vízzel lefolyó szennyeződések megtapadhatnak a lefolyóban elhelyezett kötéseken, ami rövid időn belül komoly duguláshoz vezethet. A nem megfelelő keresztmetszetű csövek is problémát jelenthetnek. Ha az általunk alkalmazott vízszerelő szakember nem tartotta szem előtt a csövek keresztmetszetére vonatkozó szabványokat, akkor bizony számolhatunk a rendszeres dugulás következményeivel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop dugulás elhárítás Budapest

Otthoni megoldások dugulás esetén

Ha meg akarjuk előzni a rendszeres dugulást, javasolt havonta egyszer forrásban lévő vizet önteni a lefolyórendszerbe, mert a forró víz fellazítja a vezetékben lévő letapadt szennyeződéseket és alaposan átmossa az egész csövet. Tilos azonban ezt a módszert alkalmazni a WC vagy a piszoár dugulása esetén, ugyanis azok, anyagukból kifolyólag, könnyedén szétrepedhetnek a magas hőmérséklet hatására. A vizelde duguláselhárítását végezzük inkább szódabikarbónával.

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb és legnépszerűbb otthoni duguláselhárításra használt anyag, hiszen olcsó és rendkívül könnyen beszerezhető. WC vagy piszoár dugulása esetén csak szórjunk bele 4-5 evőkanálnyit, hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap reggel öblítsük át meleg (de még csak véletlenül sem forró) vízzel!

A szódabikarbóna után, a második legismertebb otthoni praktika az ecet. Valójában ketten együtt a leghatásosabbak, ezért forró víz sem szükséges a használatukhoz, tehát a WC vagy piszoár duguláselhárítására is kiválóan alkalmazhatóak. Szórjunk a lefolyóba 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kevés ecetet. Ha már elkezdett habzani, öntsünk rá meleg vizet és hagyjuk állni 2 órát. Az idő letelte után még egyszer öblítsük át a rendszert meleg vízzel, és készen is vagyunk!

Nyári Zoltán Budapesti duguláselhárító 06 20 9 420 586

Címkék

eldugult mosogató szifon lefolyó csatorna csőtörés duguláselhárítás XX.kerület szennyvízcsatorna wc duguláselhárítás házilag mosogató vízvezeték duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó lejtése akciós duguláselhárítás duguláselhárítás házilag duguláselhárítás 7.kerület szennyvízhálózat esővíz csatornaszag megszüntetése dugulás elhárítása csatornatisztítás duguláselhárító csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XVIII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó tisztítása házilag dugulás elhárítás Budapest Duguláselhárítás Budapest mosogató lefolyó tisztítása mosogatógép duguláselhárítás XXIII.kerület nedves törlőkendő Wc dugulás megszüntetése csatorna dugulás tisztító idom Árak Lefolyótisztítás Lefolyótisztítás Budapest csőtisztító spirál wc duguláselhárítás duguláselhárítás XVII.kerület mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás ár eldugult mosogató társasház lefolyó dugulás elhárítás dugulás Budapest padlószifon duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés duguláselhárítás XII.kerület mosogató lefolyó duguláselhárítás XV.kerület mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XI.kerület eldugult mosdó wc dugulás wc csésze olcsó duguláselhárítás mosogató dugulás házilag dugulás wc duguláselhárítás VI.kerület Lefolyótisztítás házilag lefolyó dugulás megszűntetése Lefolyótisztító olcsó csatornatisztítás dugulás mosogató duguláselhárítás Budapest vízvezeték szerelés lefolyó dugulás vízvezeték szerelő duguláselhárítás XXII.kerület eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás 10. ker Lefolyótisztító szer csatornaszag csatornakamerázás Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó dugulás okai padlóösszefolyó csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás bontás nélkül szennyvíz bekötése dugulás megszüntetése bűzelzáró duguláselhárítás falbontás nélkül csatornaszellőztetés lefolyótisztítók duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás azonnal wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás olcsón Eldugult WC duguláselhárítás III.kerület búraszifon kellemetlen szagok mosdó lefolyó dugulás megszűntetése padló lefolyó dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása Dugulás elhárítás duguláselhárítás X.kerület dugulások duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás IX.kerület lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás II.kerület lefolyó tisztítás mosdó dugulása duguláselhárítás I.kerület mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XIX.kerület lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás VII.kerület mosdó csatorna tisztítás wc lefolyó dugulás csőtörés mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás IV.kerület mosdó dugulása ellen duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás Csepel mosogató dugulás duguláselhárítás duguláselhárítás árak
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés