Vajon mi áll a dugulás hátterében és hogyan szüntethető meg a probléma?

Életében legalább egyszer, talán már mindenkivel előfordult, hogy lakása valamelyik lefolyója a legkellemetlenebb pillanatban dugult el. Ilyenkor persze bosszankodunk, holott a dugulás a mi hibánkból is bekövetkezhet. A fürdőszobában például a tusfürdő, szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak miatt, a WC-ben és piszoárban a nem oda való papírdarabok, törlőkendők beledobása miatt, a konyhában pedig az ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódásai miatt alakulhat ki komoly dugulás.

További okok, melyek duguláshoz vezethetnek

Ha a lefolyócső lejtési viszonyai nincsenek megfelelően kialakítva, akkor a szennyvízzel távozó anyagok, például ételmaradékok, szappan, vegyszerek és különböző szilárd anyagok könnyedén elakadnak a lefolyórendszerben és rendkívül makacs dugulás jöhet létre.

Ebben az esetben sajnos a különböző duguláselhárítási módszerek csak ideiglenesen hatékonyak, ugyanis hosszútávon csak a hibás csőszakasz kicserélésével orvosolható a probléma. Gondot okozhat még a rosszul illesztett csőrendszer is. Ebben az esetben a vízzel lefolyó szennyeződések megtapadhatnak a lefolyóban elhelyezett kötéseken, ami rövid időn belül komoly duguláshoz vezethet. A nem megfelelő keresztmetszetű csövek is problémát jelenthetnek. Ha az általunk alkalmazott vízszerelő szakember nem tartotta szem előtt a csövek keresztmetszetére vonatkozó szabványokat, akkor bizony számolhatunk a rendszeres dugulás következményeivel.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop dugulás elhárítás Budapest

Otthoni megoldások dugulás esetén

Ha meg akarjuk előzni a rendszeres dugulást, javasolt havonta egyszer forrásban lévő vizet önteni a lefolyórendszerbe, mert a forró víz fellazítja a vezetékben lévő letapadt szennyeződéseket és alaposan átmossa az egész csövet. Tilos azonban ezt a módszert alkalmazni a WC vagy a piszoár dugulása esetén, ugyanis azok, anyagukból kifolyólag, könnyedén szétrepedhetnek a magas hőmérséklet hatására. A vizelde duguláselhárítását végezzük inkább szódabikarbónával.

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb és legnépszerűbb otthoni duguláselhárításra használt anyag, hiszen olcsó és rendkívül könnyen beszerezhető. WC vagy piszoár dugulása esetén csak szórjunk bele 4-5 evőkanálnyit, hagyjuk állni egy éjszakát, majd másnap reggel öblítsük át meleg (de még csak véletlenül sem forró) vízzel!

A szódabikarbóna után, a második legismertebb otthoni praktika az ecet. Valójában ketten együtt a leghatásosabbak, ezért forró víz sem szükséges a használatukhoz, tehát a WC vagy piszoár duguláselhárítására is kiválóan alkalmazhatóak. Szórjunk a lefolyóba 2-3 evőkanál szódabikarbónát, majd öntsünk rá egy kevés ecetet. Ha már elkezdett habzani, öntsünk rá meleg vizet és hagyjuk állni 2 órát. Az idő letelte után még egyszer öblítsük át a rendszert meleg vízzel, és készen is vagyunk!

Nyári Zoltán Budapesti duguláselhárító 06 20 9 420 586

Címkék

eldugult mosdó duguláselhárítása dugulások duguláselhárítás azonnal mosdó lefolyó dugulás szennyvíz bekötése mosdó vízvezeték Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás VIII.kerület mosogató dugulás csatornakamerázás duguláselhárítás XIV.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás III.kerület csőtörés csatornaszellőztetés akciós duguláselhárítás lefolyótisztítók eldugult mosdó duguláselhárítás ár duguláselhárítás XIII.kerület mosdó dugulása ellen duguláselhárítás IV.kerület csatornaszag szennyvízhálózat nedves törlőkendő duguláselhárítás XI.kerület társasház duguláselhárítás XXII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag lefolyó tisztítás dugulás bűzelzáró Eldugult WC duguláselhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosogató dugulás házilag duguláselhárító olcsó duguláselhárítás mosogató lefolyó tisztítása wc duguláselhárítás házilag dugulás megszüntetése wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XVI.kerület olcsó csatornatisztítás Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület csatornaszag megszüntetése csatornatisztítás mosogató lefolyó dugulás wc duguláselhárítás csőtisztító spirál Eldugult WC Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás 10. ker Dugulás elhárítás duguláselhárítás bontás nélkül padlószifon duguláselhárítás árak wc csésze mosogató lefolyó dugulás okai dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XII.kerület lefolyó duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás Budapesten csatornatisztítás házilag dugulás wc Budapest búraszifon Árak lefolyó dugulás duguláselhárítás V.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás házilag kellemetlen szagok lefolyó lejtése csatorna csőtörés eldugult padlóösszefolyó csatorna tisztítás duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás I.kerület Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XIX.kerület Lefolyótisztító szer duguláselhárítás falbontás nélkül mosdó dugulása Duguláselhárítás Budapest lefolyó tisztítása házilag padló lefolyó dugulás duguláselhárítás XVIII.kerület wc lefolyó dugulás dugulás Budapest wc dugulás szennyvízcsatorna duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztító dugulás elhárítása vízvezeték szerelés szennyvíz bekötés eldugult mosogató lefolyó dugulás elhárítás esővíz duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás mosogató lefolyó vízvezeték szerelő eldugult mosogató szifon csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás Csepel tisztító idom lefolyó duguláselhárítás Lefolyótisztítás duguláselhárítás VI.kerület mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás megszűntetése mosogatógép duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XV.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás 7.kerület lefolyótisztítás otthon
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés