Tippek a lefolyócső házi tisztítására

Mindannyiunkkal megesett már, hogy otthonunkban eldugult valamelyik lefolyó, ami rengeteg kellemetlenséggel jár. Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban, öblítés közben a WC tartalma a földre folyik, fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyócsövön – ezek a dugulás legjellegzetesebb intőjelei. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, akkor sajnos az eldugult lefolyócső tisztítására lesz szükség. Természetesen egy kis odafigyeléssel elkerülhető a komolyabb dugulás. A konyhai dugulás oka például általában az, hogy étkezés után a nagyobb ételdarabokat a tányéron hagyjuk ahelyett, hogy a kukába dobnánk, így mosogatás közben azok a lefolyóba jutnak. Ilyenkor valószínűleg sürgősen a mosogatócső tisztítására van szükség. Ha azt tapasztaljuk, hogy a fürdőszobai mosdó lefolyócső dugult el, akkor nagy valószínűséggel szappanlerakódások, illetve hajcsomók okozhatták a problémát. Hogyan előzhetjük hát meg ezeket a problémákat vegyszerek használata nélkül?

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Lefolyócső tisztítás házilag

A lefolyócsövek dugulása általában házi praktikákkal is megszüntethető, melyek sokkal olcsóbbak, mint a boltban kapható erős duguláselhárító vegyszerek, valamint a környezetet sem szennyezik. A következőkben felsorolt anyagok mind bizonyítottan hatásosak, ha enyhébb vagy akár komolyabb dugulásról van szó.

Konyhasó

Köztudott, hogy a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, így önmagában is rendkívül hatásos kisebb dugulások megszüntetésére. Alkalmazása rendkívül egyszerű. Hintsünk félpohárnyi sót a lefolyócsőbe, majd várjunk 20 percet! Miután letelt az idő, öntsünk egy liter forró, majd rögtön utána egy liter hideg vizet a lefolyóba, és kész is a művelet!

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb szer, ha komolyabb dugulásról van szó. Generációk óta használják a háziasszonyok erre a célra, és a mai napig a legkedveltebb házi duguláselhárító praktikának számít. Keverjünk el öt-hat evőkanálnyit nagyjából két liter vízben, majd forraljuk fel a keveréket! A tűzről levéve azonnal öntsük a lefolyóba, mert csak így tudja szinte azonnal feloldani a benne lévő lerakódásokat, szennyeződéseket! Ha meg szeretnénk akadályozni az újabb dugulások kialakulását, érdemes havonta legalább egyszer megismételni ezt a műveletet. A szódabikarbóna – ecet kombináció talán még hatásosabb, mint a szódabikarbóna önmagában, ráadásul még forró víz sem szükséges a folyamathoz, hiszen az roncsolhatja a lefolyócsövet. Szórjunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyócsőbe, majd öntsünk rá szintén 2-3 evőkanálnyi ecetet! Mikor már habzik, öntsünk rá egy kis meleg (nem forró) vizet, majd hagyjuk állni 2-3 órát! Ezután öblítsük át még egyszer a lefolyót meleg vízzel, és kész is a lefolyócső tisztítása!

Nyári Zoltán duguláselhárító 06 20 9 420 586

Címkék

csatornatisztítás csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás árak padlószifon lefolyó vízvezeték szerelő mosdó duguláselhárítás XII.kerület Budapest duguláselhárítás IV.kerület mosdó dugulása ellen lefolyó dugulás okai Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás XVII.kerület mosogató lefolyó Eldugult WC csatornaszag duguláselhárítás I.kerület duguláselhárító dugulás Budapest esővíz duguláselhárítás III.kerület kellemetlen szagok mosogató lefolyó tisztítása Lefolyótisztítás társasház duguláselhárítás X.kerület Eldugult WC duguláselhárítása lefolyó tisztítása házilag dugulás megszüntetése dugulások olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XIX.kerület mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XX.kerület vízvezeték szerelés duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés mosogatógép wc dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása csatornatisztítás házilag Lefolyótisztító duguláselhárítás bontás nélkül akciós duguláselhárítás duguláselhárítás V.kerület wc lefolyó dugulás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás 10. ker csatornaszellőztetés bűzelzáró nedves törlőkendő Lefolyótisztító szer lefolyótisztítók mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult mosdó mosogató lefolyó dugulás csatornaszag megszüntetése Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás azonnal lefolyó dugulás megszűntetése olcsó duguláselhárítás vízvezeték Árak szennyvízhálózat Dugulás elhárítás mosdó dugulása wc lefolyó dugulás megszüntetése wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás 6.kerület wc duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése búraszifon lefolyótisztítás otthon csatorna csőtörés padlóösszefolyó duguláselhárítás XXII.kerület padló lefolyó dugulás Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás VIII.kerület dugulás duguláselhárítás ár duguláselhárítás Csepel lefolyó dugulás duguláselhárítás házilag mosogató dugulás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás II.kerület dugulás wc csőtisztító spirál wc csésze lefolyó dugulás elhárítás csatorna dugulás Lefolyótisztítás házilag szennyvíz bekötése mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület tisztító idom lefolyó lejtése csatorna tisztítás duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás Budapesten lefolyó duguláselhárítás eldugult padlóösszefolyó szennyvízcsatorna eldugult mosogató duguláselhárítás XV.kerület dugulás elhárítása mosdó duguláselhárítás házilag csőtörés csatornakamerázás Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XIV.kerület mosogató dugulás házilag lefolyó tisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés