Tippek a lefolyócső házi tisztítására

Mindannyiunkkal megesett már, hogy otthonunkban eldugult valamelyik lefolyó, ami rengeteg kellemetlenséggel jár. Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban, öblítés közben a WC tartalma a földre folyik, fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyócsövön – ezek a dugulás legjellegzetesebb intőjelei. Ha ezeket a tüneteket tapasztaljuk, akkor sajnos az eldugult lefolyócső tisztítására lesz szükség. Természetesen egy kis odafigyeléssel elkerülhető a komolyabb dugulás. A konyhai dugulás oka például általában az, hogy étkezés után a nagyobb ételdarabokat a tányéron hagyjuk ahelyett, hogy a kukába dobnánk, így mosogatás közben azok a lefolyóba jutnak. Ilyenkor valószínűleg sürgősen a mosogatócső tisztítására van szükség. Ha azt tapasztaljuk, hogy a fürdőszobai mosdó lefolyócső dugult el, akkor nagy valószínűséggel szappanlerakódások, illetve hajcsomók okozhatták a problémát. Hogyan előzhetjük hát meg ezeket a problémákat vegyszerek használata nélkül?

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Lefolyócső tisztítás házilag

A lefolyócsövek dugulása általában házi praktikákkal is megszüntethető, melyek sokkal olcsóbbak, mint a boltban kapható erős duguláselhárító vegyszerek, valamint a környezetet sem szennyezik. A következőkben felsorolt anyagok mind bizonyítottan hatásosak, ha enyhébb vagy akár komolyabb dugulásról van szó.

Konyhasó

Köztudott, hogy a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, így önmagában is rendkívül hatásos kisebb dugulások megszüntetésére. Alkalmazása rendkívül egyszerű. Hintsünk félpohárnyi sót a lefolyócsőbe, majd várjunk 20 percet! Miután letelt az idő, öntsünk egy liter forró, majd rögtön utána egy liter hideg vizet a lefolyóba, és kész is a művelet!

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna az egyik leghatásosabb szer, ha komolyabb dugulásról van szó. Generációk óta használják a háziasszonyok erre a célra, és a mai napig a legkedveltebb házi duguláselhárító praktikának számít. Keverjünk el öt-hat evőkanálnyit nagyjából két liter vízben, majd forraljuk fel a keveréket! A tűzről levéve azonnal öntsük a lefolyóba, mert csak így tudja szinte azonnal feloldani a benne lévő lerakódásokat, szennyeződéseket! Ha meg szeretnénk akadályozni az újabb dugulások kialakulását, érdemes havonta legalább egyszer megismételni ezt a műveletet. A szódabikarbóna – ecet kombináció talán még hatásosabb, mint a szódabikarbóna önmagában, ráadásul még forró víz sem szükséges a folyamathoz, hiszen az roncsolhatja a lefolyócsövet. Szórjunk 2-3 evőkanál szódabikarbónát a lefolyócsőbe, majd öntsünk rá szintén 2-3 evőkanálnyi ecetet! Mikor már habzik, öntsünk rá egy kis meleg (nem forró) vizet, majd hagyjuk állni 2-3 órát! Ezután öblítsük át még egyszer a lefolyót meleg vízzel, és kész is a lefolyócső tisztítása!

Nyári Zoltán duguláselhárító 06 20 9 420 586

Címkék

eldugult mosogató szifon mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás II.kerület Eldugult WC duguláselhárítása dugulás Budapest lefolyó lejtése Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás azonnal mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornakamerázás lefolyó duguláselhárítás bűzelzáró duguláselhárítás Budapesten lefolyótisztítók mosogatógép eldugult mosogató dugulás megszüntetése Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás Csepel Wc dugulás megszüntetése mosdó dugulása ellen esővíz duguláselhárítás XIII.kerület csatornaszag duguláselhárítás III.kerület mosogató lefolyó dugulás dugulás mosogató duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XXII.kerület dugulás wc duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület wc dugulás duguláselhárítás házilag duguláselhárítás Árak mosogató dugulás wc lefolyó dugulás megszüntetése vízvezeték szerelő duguláselhárítás XI.kerület szennyvíz bekötése szennyvízhálózat lefolyó dugulás elhárítás mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás V.kerület mosogató duguláselhárítás wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás I.kerület padló lefolyó dugulás padlóösszefolyó duguláselhárítás XXIII.kerület csatorna csőtörés olcsó csatornatisztítás csatornatisztítás házilag eldugult mosdó eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás 7.kerület kellemetlen szagok lefolyó dugulás okai padlószifon csatornatisztítás wc lefolyó dugulás lefolyótisztítás otthon vízvezeték csőtisztító spirál Eldugult WC duguláselhárítás XII.kerület Budapest duguláselhárítás XX.kerület társasház duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárító duguláselhárítás olcsón lefolyó eldugult mosdó duguláselhárítása nedves törlőkendő mosogató dugulás házilag akciós duguláselhárítás olcsó duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület Duguláselhárítás Budapest mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás X.kerület búraszifon dugulás elhárítása mosogató lefolyó lefolyó dugulás tisztító idom duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás fix áron wc duguláselhárítás duguláselhárítás XVII.kerület lefolyó tisztítása házilag mosdó dugulása Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték szerelés csatornaszellőztetés csőtörés Dugulás elhárítás duguláselhárítás IX.kerület lefolyó dugulás megszűntetése dugulások Lefolyótisztítás szennyvízcsatorna csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás ár csatorna tisztítás mosdó Lefolyótisztító szer duguláselhárítás XV.kerület wc csésze csatorna dugulás mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás árak Lefolyótisztító duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás VIII.kerület szennyvíz bekötés duguláselhárítás bontás nélkül dugulás elhárítás Budapest lefolyó tisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés