Szifontisztítás sajátkezüleg

Szifontisztítás sajátkezüleg

Szifontisztítás sajátkezüleg

Tavasszal tisztítsa ki a lefolyót!

Tavasszal itt az otthonunk újjáélesztése, azaz a nagytakarítás ideje; azonban nemcsak a bútorokat és az ablakokat érdemes megtisztítani ilyenkor, hanem a lakás kevésbé szem előtt lévő pontjait, mint a lefolyókat is. Ezzel elháríthatjuk az esetleges dugulásokat, számtalan kellemetlen pillanattól kímélhetjük meg magunkat, és megelőzhetjük, hogy vízvezeték-szerelőt kelljen hívnunk egy-egy csöpögő szifonhoz. Egyik leggyakrabban a mosdó dugul el, a mosdószifonban összegyűlő szennyeződések, szappanmaradványok, vízkő vagy hajszálak miatt. A szifont házilag is kitisztíthatjuk; vagy ha úgy ítéljük, hogy elöregedett, ki is cserélhetjük. A körülbelül 100 forintba kerülő gumitömítések cseréje erősen ajánlott akkor is, ha magát a szifont nem cseréljük le. A modern műanyag szifonokat könnyen szét- és összeszerelhetjük, így ehhez a művelethez nem feltétlenül szükséges vízszerelőt hívni.

Nincs szükségünk profi szerszámokra

A mosdó szifonjának típusa leggyakrabban buraszifon vagy jollyflex csőszifon. A buraszifon beépítése és kitisztítása egyszerűen elvégezhető, és különleges szerszámokra sincs hozzá szükség, mindössze egy csavarhúzóra, fűrészre, illetve egy cső- vagy svédfogóra. A leszereléskor arra vigyázzunk, hogy az automata leeresztőszelep ne mozduljon el, ugyanis így már nem lenne képes ellátni tömítési funkcióját. Ha ez mégis megtörténik, a szelepet is le-, majd újra fel kell szerelnünk. Tisztítás után a szifonhoz használjunk új tömítést.

A mosdó – mosogató szifontisztítás pár perc alatt kész

Ha óvatosan szereljük le a szifont a takarításhoz, az egész művelet néhány perc alatt megoldható. A csőszifon le- és felszerelése még egyszerűbb. A szifon egységcsomagjában található csöveket fűrésszel vágjuk méretre. Ha fémszifont választunk, a fűrészelés értelemszerűen tovább tarthat. Munka közben ügyeljünk a kezünk és a krómfelület épségére is. A tavaszi lefolyótakarítással megelőzhetjük a zavaró dugulásokat, így érdemes a nagytakarításba ezt is beiktatni.

Címkék

duguláselhárítás VIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítás XIV.kerület szennyvíz bekötése mosdó dugulása ellen eldugult mosogató lefolyó dugulás okai vízvezeték szerelés mosogató dugulás lefolyó tisztítás duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás XVI.kerület wc duguláselhárítás duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató dugulások wc csésze csatornatisztítás dugulás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás III.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó dugulás elhárítás csatornaszag Lefolyótisztítás lefolyó tisztítása házilag vízvezeték dugulás elhárítása mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás duguláselhárítás ár Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás bontás nélkül dugulás wc duguláselhárítás olcsón eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás árak mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás 7.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás I.kerület csatorna tisztítás padlóösszefolyó búraszifon duguláselhárítás Budapesten tisztító idom mosdó dugulása duguláselhárítás X.kerület lefolyó olcsó duguláselhárítás Lefolyótisztító szer lefolyó dugulás csatornakamerázás Budapest mosogatógép duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás IX.kerület eldugult mosogató szifon Lefolyótisztító csatornaszellőztetés duguláselhárítás XVIII.kerület dugulás Budapest duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XI.kerület wc duguláselhárítás házilag esővíz mosogató lefolyó mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosdó csatorna dugulás wc lefolyó dugulás megszüntetése mosogató lefolyó dugulás csőtisztító spirál csatornatisztítás házilag Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás 10. ker csatorna csőtörés padló lefolyó dugulás nedves törlőkendő lefolyótisztítás otthon szennyvízcsatorna Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XII.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás XXII.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás azonnal Árak csatornaszag megszüntetése vízvezeték szerelő duguláselhárítás XIII.kerület akciós duguláselhárítás társasház csatorna dugulás elhárítás mosdó duguláselhárítás házilag Wc dugulás megszüntetése Eldugult WC csőtörés Dugulás elhárítás duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás 6.kerület mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XX.kerület dugulás megszüntetése Eldugult WC duguláselhárítása kellemetlen szagok lefolyótisztítók duguláselhárítás XVII.kerület wc lefolyó dugulás duguláselhárító mosogató dugulás házilag duguláselhárítás fix áron szennyvíz bekötés lefolyó duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XXI.kerület wc dugulás duguláselhárítás XV.kerület bűzelzáró duguláselhárítás II.kerület mosdó lefolyó dugulás padlószifon duguláselhárítás V.kerület lefolyó dugulás megszűntetése
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés