Mi okozza a lefolyó glugyogását?

Miért glugyog a lefolyó mitől bugyborékol a csatornacső?

Ha furcsa, bugyborékoló hangot hallunk, amikor lefolyik a víz a kádban, a mosdóban vagy a mosogatóban, a rendszerben valószínűleg lerakódások keletkeztek. Erről gyakran kellemetlen szag is árulkodik. Ha szeretnénk megelőzni a komolyabb problémákat, például a dugulást, azonnal cselekednünk kell, és gondoskodni a vízvezeték falán található szennyeződés eltávolításáról. Ha szennyeződés rakódott le a csőrendszerben, a vezeték beszűkül, így a víz nehezen tud áthaladni rajta; a bugyborékolást az eltávozó levegő okozza. A lerakódás általában a csőbe kerülő vízkő, szappanmaradékok, mosogató- és tisztítószer-maradványok, haj- és szőrszálak, illetve bőr- és körömdarabkák miatt alakul ki, de akár zsíros szennyeződések és apró idegen tárgyak is kerülhetnek a lefolyóba.

Előzze meg a dugulást!

A bugyborékolás megállítása és a dugulás megelőzése végett ki kell tisztítanunk a lefolyót: ezt saját magunk is elvégezhetjük különböző házi praktikákkal, de szakemberre is bízhatjuk a dolgot. Használhatunk boltban kapható vegyszereket, de olcsóbb megoldásokhoz is folyamodhatunk. Számtalan, minden háztartásban megtalálható anyag alkalmas erre, például az ecet, a citromlé, a citromsav, a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a trisó; ezekkel ráadásul a környezetünket is kímélhetjük.

Házi praktikák és szakszerű megoldások

Szórjunk szódabikarbónát vagy sütőport – amelynek szintén a szódabikarbóna a fő alkotóeleme – a lefolyóba, öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, míg az pezsegni nem kezd, és hagyjuk hatni pár órán keresztül – vagy akár egész éjszakára is így maradhat. Reggel folyassunk rá bőven először forró, majd hideg vizet, és ellenőrizzük, hogy bugyborékol-e még a lefolyó. Ha nem sikerült házi praktikákkal orvosolni a problémát, hívjunk ki egy duguláselhárítással is foglalkozó vízszerelőt. A szakemberek általában mechanikus megoldásokat, például csőgörényt vagy nagynyomású tisztítást alkalmaznak a dugulás megszüntetéséhez. A módszerek előnye, hogy segítségükkel a lerakódások akár egy órán belül eltávolíthatók.

Címkék

duguláselhárítás XVII.kerület szennyvíz bekötés mosogató duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése csatorna dugulás dugulások duguláselhárítás házilag eldugult padlóösszefolyó mosdó dugulása ellen duguláselhárítás Budapesten esővíz duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás Csepel Lefolyótisztító szer eldugult mosogató szifon mosogató dugulás házilag szennyvízhálózat padló lefolyó dugulás Wc dugulás megszüntetése Duguláselhárítás Budapest lefolyó tisztítás dugulás duguláselhárítás XXI.kerület dugulás elhárítása eldugult mosdó olcsó csatornatisztítás mosdó dugulása csatornaszellőztetés mosdó lefolyó lejtése mosogató lefolyó Budapest wc lefolyó dugulás csatornatisztítás lefolyó dugulás megszűntetése lefolyótisztítók vízvezeték szerelő dugulás wc akciós duguláselhárítás lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás bűzelzáró mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás XXII.kerület lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület mosogató lefolyó tisztítása wc dugulás duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás II.kerület csőtörés társasház csőtisztító spirál duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató szennyvíz bekötése Eldugult mosogató duguláselhárítása tisztító idom Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás 10. ker Lefolyótisztítás Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás V.kerület mosogató lefolyó dugulás lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás 7.kerület eldugult mosogató csatornakamerázás wc duguláselhárítás duguláselhárítás VIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása csatorna tisztítás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás árak padlószifon duguláselhárító dugulás Budapest duguláselhárítás 6.kerület wc duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás III.kerület Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XVI.kerület Árak duguláselhárítás falbontás nélkül csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás VII.kerület vízvezeték duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás bontás nélkül mosdó duguláselhárítás házilag mosogatógép csatornaszag mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XI.kerület dugulás megszüntetése duguláselhárítás kellemetlen szagok mosogató dugulás duguláselhárítás IX.kerület dugulás elhárítás Budapest padlóösszefolyó duguláselhárítás ár duguláselhárítás X.kerület szennyvízcsatorna lefolyó dugulás okai csatorna csőtörés duguláselhárítás XIX.kerület vízvezeték szerelés mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás elhárítás búraszifon nedves törlőkendő duguláselhárítás XX.kerület Eldugult WC csatornaszag megszüntetése lefolyó Dugulás elhárítás duguláselhárítás fix áron wc csésze
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés