Mi okozza a lefolyó glugyogását?

Miért glugyog a lefolyó mitől bugyborékol a csatornacső?

Ha furcsa, bugyborékoló hangot hallunk, amikor lefolyik a víz a kádban, a mosdóban vagy a mosogatóban, a rendszerben valószínűleg lerakódások keletkeztek. Erről gyakran kellemetlen szag is árulkodik. Ha szeretnénk megelőzni a komolyabb problémákat, például a dugulást, azonnal cselekednünk kell, és gondoskodni a vízvezeték falán található szennyeződés eltávolításáról. Ha szennyeződés rakódott le a csőrendszerben, a vezeték beszűkül, így a víz nehezen tud áthaladni rajta; a bugyborékolást az eltávozó levegő okozza. A lerakódás általában a csőbe kerülő vízkő, szappanmaradékok, mosogató- és tisztítószer-maradványok, haj- és szőrszálak, illetve bőr- és körömdarabkák miatt alakul ki, de akár zsíros szennyeződések és apró idegen tárgyak is kerülhetnek a lefolyóba.

Előzze meg a dugulást!

A bugyborékolás megállítása és a dugulás megelőzése végett ki kell tisztítanunk a lefolyót: ezt saját magunk is elvégezhetjük különböző házi praktikákkal, de szakemberre is bízhatjuk a dolgot. Használhatunk boltban kapható vegyszereket, de olcsóbb megoldásokhoz is folyamodhatunk. Számtalan, minden háztartásban megtalálható anyag alkalmas erre, például az ecet, a citromlé, a citromsav, a szódabikarbóna, a sütőpor vagy a trisó; ezekkel ráadásul a környezetünket is kímélhetjük.

Házi praktikák és szakszerű megoldások

Szórjunk szódabikarbónát vagy sütőport – amelynek szintén a szódabikarbóna a fő alkotóeleme – a lefolyóba, öntsünk rá ecetet vagy citromsavat, míg az pezsegni nem kezd, és hagyjuk hatni pár órán keresztül – vagy akár egész éjszakára is így maradhat. Reggel folyassunk rá bőven először forró, majd hideg vizet, és ellenőrizzük, hogy bugyborékol-e még a lefolyó. Ha nem sikerült házi praktikákkal orvosolni a problémát, hívjunk ki egy duguláselhárítással is foglalkozó vízszerelőt. A szakemberek általában mechanikus megoldásokat, például csőgörényt vagy nagynyomású tisztítást alkalmaznak a dugulás megszüntetéséhez. A módszerek előnye, hogy segítségükkel a lerakódások akár egy órán belül eltávolíthatók.

Címkék

Árak duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás XI.kerület szennyvíz bekötése lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás azonnal mosdó lefolyó dugulás Eldugult WC wc duguláselhárítás csatorna tisztítás duguláselhárítás olcsón akciós duguláselhárítás duguláselhárítás falbontás nélkül mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás duguláselhárítás X.kerület mosogató dugulás csatorna csőtörés lefolyó dugulás elhárítás dugulás Budapest vízvezeték szerelés dugulás Lefolyótisztító duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás VII.kerület bűzelzáró padló lefolyó dugulás csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató lefolyó nedves törlőkendő duguláselhárítás XIII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás fix áron esővíz padlóösszefolyó szennyvízhálózat csatornaszellőztetés csatornakamerázás dugulás elhárítása szennyvíz bekötés Lefolyótisztítás tisztító idom duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás árak Eldugult WC duguláselhárítása csatornaszag vízvezeték wc lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás mosdó dugulása duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító szer mosogató lefolyó tisztítása lefolyó mosdó Lefolyótisztítás Budapest wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VI.kerület csatornatisztítás házilag Lefolyótisztítás házilag duguláselhárító duguláselhárítás XVII.kerület csatornatisztítás lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó dugulás mosogató duguláselhárítás Dugulás elhárítás dugulás megszüntetése csatorna dugulás elhárítás lefolyó duguláselhárítás Budapest dugulások csőtisztító spirál mosogató duguláselhárítás házilag eldugult mosdó duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás IX.kerület mosogató duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XIX.kerület eldugult mosogató búraszifon wc lefolyó dugulás megszüntetése Wc dugulás megszüntetése dugulás wc csőtörés padlószifon duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XV.kerület társasház mosogató lefolyó dugulás vízvezeték szerelő duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó tisztítás Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás V.kerület mosdó duguláselhárítás házilag dugulás elhárítás Budapest mosogató dugulás házilag duguláselhárítás VIII.kerület szennyvízcsatorna duguláselhárítás II.kerület csatorna dugulás olcsó csatornatisztítás mosdó dugulása ellen eldugult padlóösszefolyó kellemetlen szagok duguláselhárítás ár duguláselhárítás 7.kerület lefolyótisztítás otthon lefolyó lejtése mosogatógép lefolyótisztítók duguláselhárítás I.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása eldugult mosogató szifon lefolyó dugulás okai duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás Csepel wc dugulás duguláselhárítás XXII.kerület wc csésze
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés