csatornaszag ellen

Megoldások csatornaszag ellen

csatornaszag ellen

Mit tehetünk csatornaszag ellen

A csatornaszag megjelenése minden esetben roppant kellemetlen, hiszen meg kell keresnünk a probléma okát annak érdekében, hogy meg tudjuk szüntetni a bűz forrását. Hiába mossuk le hetedszer is a WC ülőkét, a kagylót és a csempéket. Ha a szag forrása máshonnan jön, a takarítás nem jelent megoldást.

Mindenekelőtt fel kell fedeznünk a bűz forrását, ami bizonyos esetekben nem egyszerű. Ha sikerül megállapítani, honnan ered a bűz, a probléma megszüntetése már nem jelenthet gondot.

 Tudható, hogy a bűz bizonyos esetekben dugulásra utal. Ilyenkor a dugulás miatt a szennyvíz képtelen távozni és egyre nagyobb koncentrációban jelenik meg a szennyvízlefolyókban. Ez relatív szerencsés eset, mert a dugulás megszüntetését követően a szagtól is megszabadulunk, csupán ki kell szellőztetni. De sajnos nincs minden esetben ekkora „szerencsénk”. A csatornaszag ellen a különböző tömítések és cső és szifon zások védenek bennünket; ha ezek tönkremennek vagy elmozdulnak, az esetben a szag szabadon áramolhat a lakásba. Alapvetően ez a legszerencsétlenebb helyzet, mert a probléma elhárítása még egy tapasztalt vízszerelőnek vagy duguláselhárító mesternek is fejtörést okoz.

Alapvetően a csatornaszag ellen a különböző szifonok védenek bennünket. Ezek hajlatában állóvíz keletkezik, amely bűzzáró közegként funkcionál. Rendkívül egyszerű és hatékony megoldás a csatornaszag ellen. Azonban előfordulhat, hogy a ritkán használt lefolyókból szépen lassan kiszárad a víz. Ilyenkor a csatornaszag utat talál magának és elárasztja a lakást. Ez aligha fordulhat elő lakott háztartásban, legalábbis a mosogató, a mosdó, a kád vagy a WC lefolyói esetében semmiképpen, viszont a padlóösszefolyó kiszáradása már okozhat ilyen problémát. Mielőtt a csatornaszag miatt pánikba esnénk, ellenőrizzük a padlólefolyó állapotát, hátha csak meg kell tölteni tiszta vízzel.

Egyes esetekben a ritkán használt szifonokban lévő víz szerves anyag tartalma egyszerűen bomlásnak indul és jellegzetes csatornaszagot kezd árasztani. Ilyen esetekben sincs más dolgunk, mint tiszta vizet engedni a lefolyóba. Amennyiben arra gyanakodunk, hogy a szifon belső fala jelentős mértékben tartalmaz különböző zsíros lerakódásokat, az esetben használjunk csatornatisztító folyadékot vagy valamilyen házi praktikát. Ilyen módon védekezhetünk a szifonban álló víz újbóli büdösödésétől.

Címkék

mosdó duguláselhárítás házilag mosdó dugulás megszüntetése duguláselhárítás XI.kerület szennyvíz bekötése duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XX.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése padlószifon duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó duguláselhárítás Lefolyótisztító duguláselhárítás házilag Wc dugulás megszüntetése csatorna dugulás duguláselhárítás 7.kerület Lefolyótisztító szer szennyvíz bekötés duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó dugulás okai Lefolyótisztítás duguláselhárítás XVI.kerület Duguláselhárítás Budapest eldugult padlóösszefolyó mosdó lefolyó dugulás dugulás duguláselhárítás falbontás nélkül eldugult mosdó csatornaszag mosogató lefolyó duguláselhárítás azonnal csatornaszellőztetés duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás olcsón lefolyó tisztítása házilag Dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület csatornakamerázás mosdó dugulása ellen lefolyó dugulás Budapest lefolyótisztítók duguláselhárító duguláselhárítás XII.kerület Eldugult WC eldugult mosdó duguláselhárítása szennyvízhálózat mosogató duguláselhárítás házilag mosogató dugulás házilag bűzelzáró duguláselhárítás ár duguláselhárítás VI.kerület dugulás Budapest akciós duguláselhárítás duguláselhárítás IV.kerület csőtisztító spirál Árak Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület csőtörés lefolyó lejtése Eldugult mosogató duguláselhárítása olcsó duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás kellemetlen szagok duguláselhárítás V.kerület mosogató mosogató dugulás duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás bontás nélkül lefolyó dugulás megszűntetése Eldugult WC duguláselhárítása dugulások csatorna tisztítás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás 10. ker lefolyótisztítás otthon mosogatógép mosdó dugulása nedves törlőkendő mosogató lefolyó tisztítása wc csésze lefolyó tisztítás duguláselhárítás X.kerület wc dugulás csatorna csőtörés mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás árak vízvezeték dugulás elhárítása lefolyó dugulás elhárítás csatornaszag megszüntetése búraszifon dugulás elhárítás Budapest lefolyó vízvezeték szerelés duguláselhárítás XV.kerület esővíz tisztító idom eldugult mosogató szifon dugulás wc wc lefolyó dugulás vízvezeték szerelő wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXII.kerület szennyvízcsatorna padló lefolyó dugulás csatornatisztítás házilag duguláselhárítás 6.kerület wc duguláselhárítás duguláselhárítás III.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése padlóösszefolyó duguláselhárítás Budapesten csatornatisztítás duguláselhárítás II.kerület társasház duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XIII.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés