csatornaszag ellen

Megoldások csatornaszag ellen

csatornaszag ellen

Mit tehetünk csatornaszag ellen

A csatornaszag megjelenése minden esetben roppant kellemetlen, hiszen meg kell keresnünk a probléma okát annak érdekében, hogy meg tudjuk szüntetni a bűz forrását. Hiába mossuk le hetedszer is a WC ülőkét, a kagylót és a csempéket. Ha a szag forrása máshonnan jön, a takarítás nem jelent megoldást.

Mindenekelőtt fel kell fedeznünk a bűz forrását, ami bizonyos esetekben nem egyszerű. Ha sikerül megállapítani, honnan ered a bűz, a probléma megszüntetése már nem jelenthet gondot.

 Tudható, hogy a bűz bizonyos esetekben dugulásra utal. Ilyenkor a dugulás miatt a szennyvíz képtelen távozni és egyre nagyobb koncentrációban jelenik meg a szennyvízlefolyókban. Ez relatív szerencsés eset, mert a dugulás megszüntetését követően a szagtól is megszabadulunk, csupán ki kell szellőztetni. De sajnos nincs minden esetben ekkora „szerencsénk”. A csatornaszag ellen a különböző tömítések és cső és szifon zások védenek bennünket; ha ezek tönkremennek vagy elmozdulnak, az esetben a szag szabadon áramolhat a lakásba. Alapvetően ez a legszerencsétlenebb helyzet, mert a probléma elhárítása még egy tapasztalt vízszerelőnek vagy duguláselhárító mesternek is fejtörést okoz.

Alapvetően a csatornaszag ellen a különböző szifonok védenek bennünket. Ezek hajlatában állóvíz keletkezik, amely bűzzáró közegként funkcionál. Rendkívül egyszerű és hatékony megoldás a csatornaszag ellen. Azonban előfordulhat, hogy a ritkán használt lefolyókból szépen lassan kiszárad a víz. Ilyenkor a csatornaszag utat talál magának és elárasztja a lakást. Ez aligha fordulhat elő lakott háztartásban, legalábbis a mosogató, a mosdó, a kád vagy a WC lefolyói esetében semmiképpen, viszont a padlóösszefolyó kiszáradása már okozhat ilyen problémát. Mielőtt a csatornaszag miatt pánikba esnénk, ellenőrizzük a padlólefolyó állapotát, hátha csak meg kell tölteni tiszta vízzel.

Egyes esetekben a ritkán használt szifonokban lévő víz szerves anyag tartalma egyszerűen bomlásnak indul és jellegzetes csatornaszagot kezd árasztani. Ilyen esetekben sincs más dolgunk, mint tiszta vizet engedni a lefolyóba. Amennyiben arra gyanakodunk, hogy a szifon belső fala jelentős mértékben tartalmaz különböző zsíros lerakódásokat, az esetben használjunk csatornatisztító folyadékot vagy valamilyen házi praktikát. Ilyen módon védekezhetünk a szifonban álló víz újbóli büdösödésétől.

Címkék

lefolyó dugulás tisztító idom mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XXIII.kerület olcsó duguláselhárítás csatorna tisztítás lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás VI.kerület csatornaszellőztetés duguláselhárítás II.kerület Eldugult WC duguláselhárítása dugulás Budapest duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás azonnal lefolyótisztítás otthon mosogatógép duguláselhárítás bontás nélkül mosogató dugulás mosogató duguláselhárítás ár Árak mosdó dugulás elhárítása Eldugult mosogató duguláselhárítása csőtörés padlóösszefolyó dugulások duguláselhárítás XVII.kerület csatornakamerázás mosogató lefolyó duguláselhárítás XI.kerület Lefolyótisztítás házilag nedves törlőkendő lefolyó tisztítás akciós duguláselhárítás duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás fix áron csatornatisztítás házilag mosdó duguláselhárítás házilag csőtisztító spirál duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás X.kerület lefolyótisztítók duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás mosogató dugulás házilag szennyvíz bekötés Lefolyótisztítás csatornaszag megszüntetése dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás Budapesten mosogató lefolyó tisztítása vízvezeték szerelés vízvezeték szennyvíz bekötése duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás házilag szennyvízcsatorna dugulás megszüntetése lefolyó tisztítása házilag padlószifon duguláselhárítás IV.kerület lefolyó dugulás okai duguláselhárítás VIII.kerület mosdó dugulása ellen duguláselhárítás V.kerület mosdó dugulása szennyvízhálózat duguláselhárítás XIX.kerület csatornatisztítás padló lefolyó dugulás dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása Lefolyótisztító csatornaszag lefolyó lejtése duguláselhárítás I.kerület Dugulás elhárítás duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárító eldugult mosogató wc dugulás duguláselhárítás XII.kerület mosogató duguláselhárítás házilag eldugult padlóösszefolyó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XIV.kerület csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XXI.kerület Lefolyótisztító szer duguláselhárítás falbontás nélkül wc lefolyó dugulás eldugult mosdó bűzelzáró wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás olcsón lefolyó duguláselhárítás csatorna dugulás wc duguláselhárítás olcsó csatornatisztítás mosdó lefolyó dugulás vízvezeték szerelő lefolyó duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás árak mosogató duguláselhárítás wc duguláselhárítás házilag Eldugult WC duguláselhárítás IX.kerület esővíz Duguláselhárítás Budapest wc csésze duguláselhárítás III.kerület mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület csatorna csőtörés eldugult mosogató szifon társasház Lefolyótisztítás Budapest Wc dugulás megszüntetése Budapest búraszifon kellemetlen szagok dugulás wc
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés