Lefolyótisztítás házilag saját kezüleg

Lefolyótisztítás házilag: a megelőzés a legjobb gyógymód

Lefolyótisztítás házilag saját kezüleg

Lefolyótisztítás otthon

Lefolyótisztításra nem csak akkor lehet szükségünk, amikor már megtörtént a baj. Mielőtt kialakulna a lefolyóban az elzáródás, számos dolgot tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a dugulást – ezzel időt, pénzt és energiát is spórolhatunk, nem is beszélve a dugulással járó idegességről és higiéniai problémákról. Természetesen minden folyórendszer más jellegű behatásoknak van kitéve, ennek köszönhetően otthonunk minden helyiségében ás és más a teendőnk annak érdekében, hogy megelőzzük a dugulást.

Megelőzés a konyhában

Az első lépés, hogy mindig megfelelően használjuk a szűrőt a mosogató lefolyójában. Ez azt jelenti, hogy ne alkalmazzuk állandó jelleggel, viszont mindig használjuk mindig, ha jó esély van arra, hogy ételmaradékok, esetleg szemes alapanyagok, például rizs kerülhet a lefolyóba. Ennél is fontosabb, hogy megfelelő hígításban alkalmazzuk a mosogatószert és mindig meleg vízzel, olajos, zsíros edények esetén pedig kifejezetten forró vízzel mosogassunk!

Végül a megelőzés részeként havonta egyszer öntsünk egy lábasnyi forrásban lévő vizet a lefolyóba. Ne aggódjunk, a szifon bírni fogja, a forró víz pedig feloldja az esetleges lerakódásokat, melyek később gondot okozhatnak.

Ügyeljünk lefolyóinkra a fürdőben is

A lefolyótisztítás házilag a fürdőszobában is könnyebb, ha még nem alakult ki elzáródás. A zuhanytálca és a fürdőkád lefolyóját a mosogatóhoz hasonlóan szűrővel védjük olyan esetekben, amikor hajszál, szőrszál vagy állati szőr kerülhet bele. Emellett ügyeljünk az összefolyóra, amennyiben onnan csatornaszagot érzünk, tisztítsuk ki és figyeljünk rá, hogy megfelelő mértékben legyen benne víz – rendszertelen, ritka használat esetén ugyanis elpárologhat.

Ebben a helyiségben is ügyeljünk a tisztító- és tisztálkodószerek megfelelő higítására, illetve a forróvizes öblítés itt is hasznos lehet. Amennyiben mégis elzáródás jeleit tapasztaljuk, azaz lassabban folyik le a víz, vagy valamely lefolyóból árad a kellemetlen szag, granulátumos tisztítószerrel próbálkozzunk, de minden esetben tartsuk be a gyártó utasításait és soha ne keverjük a különböző tisztítószereket!

Dugulás a WC-ben

A WC-ben nagyon ritka az, hogy a dugulás magától, minden előjel nélkül alakuljon ki – ennek oka többnyire a nem megfelelő tartály vagy a lefolyócsövek rossz lejtése, ezen azonban csak átépítéssel segíthetünk. A leggyakoribb ok mégis az oda nem illő dolgok bekerülése a rendszerbe, melyek elakadnak és azonnali dugulást okoznak. Soha ne húzzunk le oda nem illő tárgyakat a WC-be, de ha mégis lehúzzuk véletlenül, azonnal forduljunk szakemberhez – pumpahasználattal ugyanis lejjebb tuszkolhatjuk a dugulást, aminek köszönhetően akár bontásra is szükség lehet a probléma megszüntetése érdekében.

Wc lefolyótisztítás házilag

Címkék

duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás szennyvíz bekötése Eldugult WC duguláselhárítása Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás XXI.kerület padlószifon eldugult mosogató szifon dugulás lefolyó tisztítása házilag szennyvízcsatorna duguláselhárítás XX.kerület csatornatisztítás Dugulás elhárítás duguláselhárítás IV.kerület lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül szennyvíz bekötés duguláselhárítás bontás nélkül csatorna tisztítás lefolyó dugulás okai nedves törlőkendő duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XV.kerület olcsó csatornatisztítás mosogató lefolyó tisztítása olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás 10. ker vízvezeték szerelő vízvezeték wc duguláselhárítás duguláselhárítás VIII.kerület csatornakamerázás Lefolyótisztító szer duguláselhárítás XXII.kerület Eldugult WC mosdó lefolyó dugulás megszűntetése padlóösszefolyó Wc dugulás megszüntetése lefolyó tisztítás csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás IX.kerület eldugult mosdó dugulás wc mosogató dugulás házilag dugulás elhárítása Lefolyótisztítás Lefolyótisztító duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XIX.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása esővíz lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás árak mosogató dugulás csatornaszellőztetés duguláselhárítás II.kerület csőtisztító spirál mosdó dugulása ellen duguláselhárítás ár lefolyó szennyvízhálózat mosogató duguláselhárítás házilag csatorna dugulás dugulások kellemetlen szagok duguláselhárítás házilag duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XIII.kerület mosogatógép lefolyó dugulás eldugult mosogató padló lefolyó dugulás búraszifon wc dugulás bűzelzáró Budapest duguláselhárítás V.kerület lefolyó lejtése lefolyó duguláselhárítás mosogató vízvezeték szerelés Eldugult mosogató duguláselhárítása eldugult padlóösszefolyó wc duguláselhárítás házilag wc csésze dugulás Budapest mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XII.kerület mosogató lefolyó dugulás mosdó duguláselhárítás házilag csatornaszag megszüntetése tisztító idom Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás X.kerület dugulás elhárítás Budapest wc lefolyó dugulás megszüntetése társasház csatornaszag csatornatisztítás házilag Lefolyótisztítás Budapest akciós duguláselhárítás duguláselhárítás fix áron csatorna csőtörés duguláselhárítás VI.kerület mosdó dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXIII.kerület csőtörés mosdó dugulása Árak duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás azonnal wc lefolyó dugulás lefolyótisztítók lefolyótisztítás otthon duguláselhárító mosogató duguláselhárítás mosogató lefolyó duguláselhárítás XVIII.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés