Házi praktikák

Házi praktikák, melyek segíthetnek megszüntetni a lefolyó dugulást.

Mint minden területen, az eldugult lefolyó okozta problémák elhárítására is léteznek úgynevezett házi praktikák. Mivel a legtöbb esetben a dugulás a konyhában, a mosogató környékén alakul ki, így a házi praktikákra igazán itt van szükség.

eltomodott lefolyoAmennyiben azt tapasztaljuk, hogy egy dugulás kezd kialakulni, egyre lassabban folyik le a víz a mosogatóból, érdemes lehet a lefolyócsöveket és a szifont ellenőrizni. Sokan használnak cső és búra szifon helyet műanyag flexibilis lefolyó bekötőcsöveket. Mely előnyei mellet, a mindennapos használat mellet, hátrányai is lehetnek. Nagy előnye, hogy mindenfajta szakértelem és minimális szerszám használatával felhelyezhető. Nem kell, a pvc lefolyócsöveket méretre vágni, melegíteni, ragasztani. A kevesebb cső és szifon csatlakozás miatt kevesebb helyen csöpöghet és folyósodhat meg. Mivel ezek a lefolyócsövek nem merevek, és nyújthatók, vigyáznunk kell, hogy ne húzzuk, nyújtsuk, teljesen ki. Mivel minél jobban meg van nyújtva annál, jobban elveszti merevségét. Figyeljünk arra is, hogy mindenképp alakítsunk ki bűzzárt, különben visszaáramlik a csatornaszag. Mivel belső felülete nem sima, hanem redős, idővel a rendszerbe bekerült ételmaradék itt lerakódhat. Amennyiben ez így van, szedjük szét a lefolyót és tisztítsuk ki a gégecsövet. Amennyiben ezzel is megvagyunk, és még mindig azt tapasztaljuk, hogy a lefolyó még mindig nem látja el megfelelően a feladatát, érdemes lehet néhány otthon is megtalálható szerrel megkísérelni a probléma megoldását.

Zsíros lerakódások elkerülése, megszüntetése

A dugulás ellen, zsíros lerakódások megelőzésére használhatunk lefolyótisztító szereket. Dugulás ellen javasolt a trisó használata némi forró vízzel, amellyel érdemes lehet átmosni az egész rendszert. A trisó igen magas zsíroldó hatású, így könnyedén meg tudja oldani a problémát. Amennyiben ez a keverék nem nyújt megoldást, érdemes lehet ecettel keverni és így átmosni a rendszert, hiszen így nem csak a lerakódott zsírt tudjuk eltüntetni a lefolyócsövek faláról, de az esetlegesen lerakódott vízkövet is. Amint a dugulást sikerült megszüntetni, ellenőrizzük le, hogy mindent megfelelően raktunk-e össze, hiszen ha ezek után a mosogató szifon elkezd csöpögni, az sem lesz túl szép látvány. Házilagos szerelés után a konyhabútorunk védelmében érdemes a mosogató szifon alá egykét napra egy edényt helyezni, így ha kiderül, fogy nem jól raktuk össze a mosogatószifont és csöpög vagy szivárog, megelőzhetjük a konyhabútor szétázását. Ha a fentebb felsorolt házi praktikák egyáltalán nem mutatnak javulást, érdemes lefolyótisztító szakember segítségét kérnünk.

Eldugult mosogatószifon tisztítása, elzsírosodott lefolyócső gépi tisztítása 06 20 9420 586

Címkék

duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XIII.kerület tisztító idom mosogató mosogató duguláselhárítás wc lefolyó dugulás megszüntetése mosdó duguláselhárítás házilag akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás VI.kerület mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás VIII.kerület csatorna dugulás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás XVII.kerület padlóösszefolyó wc duguláselhárítás házilag Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyótisztítás otthon vízvezeték nedves törlőkendő Árak Lefolyótisztító szer duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás Csepel csatorna csőtörés mosogató lefolyó dugulás bűzelzáró Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXI.kerület dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXIII.kerület csatornakamerázás csatornaszag megszüntetése mosdó lefolyó dugulás kellemetlen szagok Lefolyótisztítás vízvezeték szerelő vízvezeték szerelés mosdó dugulása eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó dugulás okai duguláselhárítás ár lefolyó duguláselhárítás búraszifon duguláselhárítás XI.kerület dugulás elhárítás Budapest mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás eldugult mosdó Lefolyótisztító Duguláselhárítás Budapest csatornaszellőztetés lefolyó dugulás elhárítás csatorna tisztítás duguláselhárítás 7.kerület csatornatisztítás padlószifon wc lefolyó dugulás lefolyótisztítók mosogató lefolyó csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás III.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás IX.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás árak duguláselhárítás XIV.kerület dugulás Wc dugulás megszüntetése dugulás elhárítása duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás I.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás VII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXII.kerület Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás azonnal dugulások wc csésze dugulás wc mosdó lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó dugulás esővíz csatornatisztítás házilag lefolyó mosogatógép Dugulás elhárítás padló lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás bontás nélkül olcsó csatornatisztítás csőtörés mosogató dugulás házilag duguláselhárítás falbontás nélkül szennyvízcsatorna lefolyó tisztítás duguláselhárító Eldugult WC társasház mosogató dugulás duguláselhárítás Budapesten Budapest szennyvízhálózat duguláselhárítás XVIII.kerület Lefolyótisztítás Budapest dugulás Budapest mosdó dugulása ellen wc duguláselhárítás wc dugulás szennyvíz bekötése szennyvíz bekötés duguláselhárítás X.kerület csatornaszag eldugult padlóösszefolyó csőtisztító spirál
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés