Házi praktikák

Házi praktikák, melyek segíthetnek megszüntetni a lefolyó dugulást.

Mint minden területen, az eldugult lefolyó okozta problémák elhárítására is léteznek úgynevezett házi praktikák. Mivel a legtöbb esetben a dugulás a konyhában, a mosogató környékén alakul ki, így a házi praktikákra igazán itt van szükség.

eltomodott lefolyoAmennyiben azt tapasztaljuk, hogy egy dugulás kezd kialakulni, egyre lassabban folyik le a víz a mosogatóból, érdemes lehet a lefolyócsöveket és a szifont ellenőrizni. Sokan használnak cső és búra szifon helyet műanyag flexibilis lefolyó bekötőcsöveket. Mely előnyei mellet, a mindennapos használat mellet, hátrányai is lehetnek. Nagy előnye, hogy mindenfajta szakértelem és minimális szerszám használatával felhelyezhető. Nem kell, a pvc lefolyócsöveket méretre vágni, melegíteni, ragasztani. A kevesebb cső és szifon csatlakozás miatt kevesebb helyen csöpöghet és folyósodhat meg. Mivel ezek a lefolyócsövek nem merevek, és nyújthatók, vigyáznunk kell, hogy ne húzzuk, nyújtsuk, teljesen ki. Mivel minél jobban meg van nyújtva annál, jobban elveszti merevségét. Figyeljünk arra is, hogy mindenképp alakítsunk ki bűzzárt, különben visszaáramlik a csatornaszag. Mivel belső felülete nem sima, hanem redős, idővel a rendszerbe bekerült ételmaradék itt lerakódhat. Amennyiben ez így van, szedjük szét a lefolyót és tisztítsuk ki a gégecsövet. Amennyiben ezzel is megvagyunk, és még mindig azt tapasztaljuk, hogy a lefolyó még mindig nem látja el megfelelően a feladatát, érdemes lehet néhány otthon is megtalálható szerrel megkísérelni a probléma megoldását.

Zsíros lerakódások elkerülése, megszüntetése

A dugulás ellen, zsíros lerakódások megelőzésére használhatunk lefolyótisztító szereket. Dugulás ellen javasolt a trisó használata némi forró vízzel, amellyel érdemes lehet átmosni az egész rendszert. A trisó igen magas zsíroldó hatású, így könnyedén meg tudja oldani a problémát. Amennyiben ez a keverék nem nyújt megoldást, érdemes lehet ecettel keverni és így átmosni a rendszert, hiszen így nem csak a lerakódott zsírt tudjuk eltüntetni a lefolyócsövek faláról, de az esetlegesen lerakódott vízkövet is. Amint a dugulást sikerült megszüntetni, ellenőrizzük le, hogy mindent megfelelően raktunk-e össze, hiszen ha ezek után a mosogató szifon elkezd csöpögni, az sem lesz túl szép látvány. Házilagos szerelés után a konyhabútorunk védelmében érdemes a mosogató szifon alá egykét napra egy edényt helyezni, így ha kiderül, fogy nem jól raktuk össze a mosogatószifont és csöpög vagy szivárog, megelőzhetjük a konyhabútor szétázását. Ha a fentebb felsorolt házi praktikák egyáltalán nem mutatnak javulást, érdemes lefolyótisztító szakember segítségét kérnünk.

Eldugult mosogatószifon tisztítása, elzsírosodott lefolyócső gépi tisztítása 06 20 9420 586

Címkék

dugulás lefolyó dugulás okai dugulás elhárítása vízvezeték szerelés mosogató dugulás duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás olcsón Lefolyótisztító wc lefolyó dugulás mosogató duguláselhárítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás IX.kerület Duguláselhárítás Budapest dugulás Budapest búraszifon duguláselhárítás XXI.kerület mosogatógép duguláselhárítás VI.kerület lefolyó tisztítása házilag eldugult mosdó lefolyó dugulás megszűntetése Wc dugulás megszüntetése szennyvíz bekötése wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület eldugult mosogató szifon duguláselhárítás VIII.kerület szennyvízcsatorna tisztító idom lefolyó lejtése wc csésze wc duguláselhárítás duguláselhárítás XIX.kerület csőtörés duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás XX.kerület lefolyó dugulás padlóösszefolyó szennyvízhálózat duguláselhárítás ár duguláselhárítás X.kerület Lefolyótisztítás házilag csatorna dugulás elhárítás csatornatisztítás házilag mosogató duguláselhárítás III.kerület Lefolyótisztítás duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárító mosdó dugulása ellen csatorna dugulás eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XVII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása csatorna tisztítás duguláselhárítás házilag vízvezeték Eldugult WC duguláselhárítása csatorna csőtörés vízvezeték szerelő társasház mosogató lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület csatornakamerázás duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás I.kerület dugulások duguláselhárítás falbontás nélkül Dugulás elhárítás Eldugult mosogató duguláselhárítása esővíz wc lefolyó dugulás megszüntetése mosogató dugulás házilag lefolyó tisztítás duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás duguláselhárítás XI.kerület csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás Budapesten mosdó lefolyó dugulás megszűntetése bűzelzáró lefolyó Budapest dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás árak duguláselhárítás XXII.kerület olcsó csatornatisztítás lefolyótisztítók duguláselhárítás V.kerület padlószifon duguláselhárítás Csepel kellemetlen szagok Eldugult WC akciós duguláselhárítás mosdó csőtisztító spirál wc dugulás mosdó dugulása lefolyó dugulás elhárítás csatornaszag lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás 10. ker nedves törlőkendő dugulás wc Lefolyótisztítás Budapest mosogató lefolyó tisztítása mosdó duguláselhárítás házilag padló lefolyó dugulás mosdó lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás Árak Lefolyótisztító szer mosogató lefolyó dugulás csatornatisztítás csatornaszellőztetés szennyvíz bekötés lefolyótisztítás otthon eldugult mosogató duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás bontás nélkül
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés