Duguláselhárítás házilag: filléres trükkök

Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban? Fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyón? Öblítés után a WC tartalma a padlóra folyik? Azt hiszem, ezek a szituációk mindenki számára ismerősen hangzanak. Mind-mind a dugulás következményei, melyet mindannyian jól ismerünk, de egyikünk sem szívesen beszél róla, hiszen a duguláselhárítás nem a legkedveltebb tevékenység a háziasszonyok körében.

Ne higgyük, hogy csak minket büntet a sors a különböző berendezések eldugulásával. A fürdőszobában a szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak, a konyhában pedig a különböző ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódások okozhatják a dugulást, így természetesen ez minden háztartásban előfordulhat.

Otthoni duguláselhárító tippek

Trisó

Az egyik legkedveltebb házi duguláselhárító praktika a trisó. A duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer alkalmazzuk.

A fent említett bűnösök mellett, a lefolyók eldugulását okozhatja a vízkő lerakódása is, mivel olyannyira beszűkítheti a lefolyó csövét, hogy gyakorlatilag meggátolja a víz útját. Ilyen esetekben javasolt a trisó használata, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik.

Öntsünk kb. 20-25 dkg-ot az eldugult mosdó vagy mosogató lefolyóba, illetve WC-be, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Ezen idő alatt a szennyeződés és vízkőlerakódás nagy részét feloldja, így reggel már csak egy alapos forró vizes öblítésre van szükség, amely átmossa a lefolyórendszert.

Konyhasó

Mivel a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, ezért kisebb dugulások megszüntetésére kiválóan használható. Szórjunk félpohárnyit a lefolyóba, majd várjuk 15-20 percet. Az idő letelte után öntsünk 1liter forró, majd 1liter hideg vizet a lefolyóba és készen is vagyunk a művelettel.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is rendkívül hatékonynak bizonyul, ha duguláselhárításról van szó. Ha például csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz a mosogató- vagy mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónát érdemes kipróbálni. Öt-hat evőkanálnyit javasolt elkeverni körülbelül 2 liter vízben, majd a keverék felforralása után rögtön a lefolyóba kell önteni. Ez szinte azonnal feloldja a lefolyóban lévő szennyeződéseket. Havonta egyszer javasolt megismételni a műveletet, az újabb dugulás megelőzése érdekében.

Címkék

Eldugult WC eldugult mosogató szifon wc lefolyó dugulás megszüntetése dugulás wc duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás azonnal mosogató duguláselhárítás II.kerület mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás 6.kerület csatornatisztítás wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás IX.kerület mosogató duguláselhárítás házilag csatornaszag duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XVII.kerület lefolyó dugulás mosogató lefolyó tisztítása csatorna dugulás elhárítás mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás VIII.kerület Lefolyótisztítás házilag eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás olcsón mosogató lefolyó Lefolyótisztító szer lefolyótisztítás otthon lefolyó tisztítás társasház csatorna csőtörés nedves törlőkendő csőtisztító spirál duguláselhárítás fix áron mosogató dugulás duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás dugulás elhárítása mosogató duguláselhárítás duguláselhárító padlóösszefolyó szennyvízhálózat szennyvíz bekötése dugulás duguláselhárítás XX.kerület Duguláselhárítás Budapest olcsó csatornatisztítás eldugult padlóösszefolyó lefolyó dugulás megszűntetése mosdó duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás okai dugulás Budapest duguláselhárítás III.kerület Wc dugulás megszüntetése szennyvíz bekötés eldugult mosogató mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás falbontás nélkül csőtörés wc csésze eldugult mosdó Árak Dugulás elhárítás duguláselhárítás XII.kerület esővíz duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás házilag mosdó dugulása duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás VII.kerület szennyvízcsatorna padló lefolyó dugulás duguláselhárítás ár duguláselhárítás XXIII.kerület dugulás elhárítás Budapest wc duguláselhárítás bűzelzáró mosdó duguláselhárítás XIII.kerület Budapest duguláselhárítás Budapesten Lefolyótisztító duguláselhárítás XVI.kerület csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás XXII.kerület kellemetlen szagok duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás IV.kerület Eldugult WC duguláselhárítása mosdó dugulása ellen akciós duguláselhárítás csatorna dugulás vízvezeték szerelés csatornaszellőztetés mosogató dugulás házilag lefolyó csatornatisztítás házilag lefolyó lejtése tisztító idom csatorna tisztítás lefolyótisztítók wc lefolyó dugulás Lefolyótisztítás Budapest Eldugult mosogató duguláselhárítása dugulások duguláselhárítás 10. ker csatornakamerázás duguláselhárítás XVIII.kerület vízvezeték búraszifon mosogatógép padlószifon duguláselhárítás XXI.kerület vízvezeték szerelő lefolyó dugulás elhárítás olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás I.kerület dugulás megszüntetése duguláselhárítás árak lefolyó tisztítása házilag wc dugulás Lefolyótisztítás duguláselhárítás XV.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés