Duguláselhárítás házilag: filléres trükkök

Mosogatás közben felgyűlik a víz a mosogatóban? Fürdés után nem folyik le a fürdővíz a lefolyón? Öblítés után a WC tartalma a padlóra folyik? Azt hiszem, ezek a szituációk mindenki számára ismerősen hangzanak. Mind-mind a dugulás következményei, melyet mindannyian jól ismerünk, de egyikünk sem szívesen beszél róla, hiszen a duguláselhárítás nem a legkedveltebb tevékenység a háziasszonyok körében.

Ne higgyük, hogy csak minket büntet a sors a különböző berendezések eldugulásával. A fürdőszobában a szappan, sampon, illetve az összegyűlt hajszálak, a konyhában pedig a különböző ételmaradékok, zsír, illetve mosogatószer lerakódások okozhatják a dugulást, így természetesen ez minden háztartásban előfordulhat.

Otthoni duguláselhárító tippek

Trisó

Az egyik legkedveltebb házi duguláselhárító praktika a trisó. A duguláselhárítás mellett a csövek állandó karbantartására is használható, amennyiben havonta egyszer alkalmazzuk.

A fent említett bűnösök mellett, a lefolyók eldugulását okozhatja a vízkő lerakódása is, mivel olyannyira beszűkítheti a lefolyó csövét, hogy gyakorlatilag meggátolja a víz útját. Ilyen esetekben javasolt a trisó használata, amely vízkőoldó hatással is rendelkezik.

Öntsünk kb. 20-25 dkg-ot az eldugult mosdó vagy mosogató lefolyóba, illetve WC-be, majd hagyjuk egy éjszakát állni. Ezen idő alatt a szennyeződés és vízkőlerakódás nagy részét feloldja, így reggel már csak egy alapos forró vizes öblítésre van szükség, amely átmossa a lefolyórendszert.

Konyhasó

Mivel a konyhasó legfőbb alkotórésze a nátrium-klorid, ezért kisebb dugulások megszüntetésére kiválóan használható. Szórjunk félpohárnyit a lefolyóba, majd várjuk 15-20 percet. Az idő letelte után öntsünk 1liter forró, majd 1liter hideg vizet a lefolyóba és készen is vagyunk a művelettel.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is rendkívül hatékonynak bizonyul, ha duguláselhárításról van szó. Ha például csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem folyik le a víz a mosogató- vagy mosdókagylóban, akkor elsőként a szódabikarbónát érdemes kipróbálni. Öt-hat evőkanálnyit javasolt elkeverni körülbelül 2 liter vízben, majd a keverék felforralása után rögtön a lefolyóba kell önteni. Ez szinte azonnal feloldja a lefolyóban lévő szennyeződéseket. Havonta egyszer javasolt megismételni a műveletet, az újabb dugulás megelőzése érdekében.

Címkék

duguláselhárítás VII.kerület lefolyó tisztítása házilag padlószifon duguláselhárítás 6.kerület Lefolyótisztító szer csatorna dugulás lefolyó lejtése Lefolyótisztítás Budapest mosogatógép padlóösszefolyó Eldugult WC lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás XI.kerület dugulás elhárítása wc csésze szennyvízcsatorna duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó dugulás lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás Csepel mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás V.kerület Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás IX.kerület csatornatisztítás házilag mosdó duguláselhárítás házilag wc duguláselhárítás mosdó olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás fix áron lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás II.kerület Wc dugulás megszüntetése lefolyó dugulás csőtisztító spirál duguláselhárítás XIX.kerület dugulás Budapest wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás VI.kerület mosdó dugulása mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül wc lefolyó dugulás esővíz duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó Dugulás elhárítás Lefolyótisztítás házilag nedves törlőkendő bűzelzáró szennyvízhálózat mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás XVIII.kerület vízvezeték szerelés lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás árak duguláselhárítás olcsón Lefolyótisztító mosogató dugulás akciós duguláselhárítás csőtörés szennyvíz bekötés duguláselhárítás X.kerület csatornaszag Árak mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornaszellőztetés mosdó dugulása ellen duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás 10. ker Duguláselhárítás Budapest dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XVII.kerület tisztító idom dugulás mosogató duguláselhárítás XX.kerület csatorna csőtörés padló lefolyó dugulás társasház lefolyó dugulás okai eldugult mosogató eldugult mosogató szifon csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás I.kerület vízvezeték olcsó duguláselhárítás lefolyótisztítók eldugult mosdó szennyvíz bekötése mosogató lefolyó duguláselhárítás XVI.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás ár Budapest duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult padlóösszefolyó csatornatisztítás lefolyó tisztítás wc dugulás Eldugult mosogató duguláselhárítása dugulás megszüntetése dugulás wc mosogató duguláselhárítás csatorna dugulás elhárítás vízvezeték szerelő mosogató dugulás házilag csatorna tisztítás búraszifon csatornakamerázás duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás XIV.kerület Lefolyótisztítás kellemetlen szagok wc duguláselhárítás házilag dugulások duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárító duguláselhárítás azonnal
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés