A csatorna dugulása veszélyes is lehet

A csatorna tisztasága minden háztartás számára alapvető fontosságú. A csatorna dugulása ellehetetleníti a mindennapi rendes életet, és nem csak a bűz miatt, hiszen a vizesblokkok így gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

A dugulást számos dolog okozhatja. A leggyakoribb a különböző szennyeződések lerakódása, feltorlódása. Sokszor kerülnek szembe a szakemberek olyan helyzettel, amikor olyan szennyeződések okozzák a dugulást, amelyeknek egyébként nem is kellett volna a csőbe kerülniük. Ilyenkor a problémát figyelmetlenség okozza, például a WC-be ejtett tárgyak, amelyek nem tudnak megfelelően továbbhaladni.

Sokszor azonban nem a lefolyóba került szennyeződéseknél kell a problémát keresni, sokszor a szennyvízcsöveknél lép fel a dugulás, amely már mindenképpen szakember segítségnek igénybevételét követeli meg. Okozhatja a dugulást gyökérbenövés vagy akár csőtörés is.

Nem tűr halasztást

Ha csatorna dugulás jelentkezik, mindenképpen cselekednünk kell, mihamarabb ki kell deríteni, hogy pontosan mi és hol okozza a gondot. Ez nem csak kényelmi szempont, mert sok esetben – ha nem eleve ez a probléma – a csőtörést is kockáztathatjuk a tétlenséggel.

Különösen veszélyes lehet a csőtörés, ha az épület alatt következik be, mivel a csőből kiáramló vízmennyiség meggyengítheti a talajt. Az épület így akár meg is süllyedhet, veszélyessé válhat. A csatorna dugulás megszüntetése tehát igen fontos, mihamarabb elvégzendő feladat.

A szakemberek általában csőgörénnyel végzik a csatorna dugulás elhárítását, s ha maga az elhárítás nem is kivitelezhető az eszközzel, az alapos vizsgálat egészen biztosan. A kamerás vizsgálat segítségével pontosan meg tudják határozni, hogy hol lépett fel a gond és az milyen jellegű, ennek köszönhetően a leggyorsabban, a megfelelő módszerekkel tudják elvégezni a munkát.

Ha minél hamarabb szakemberhez fordulunk, nem csak a későbbi problémákat, de jelentős költségeket is megspórolhatunk, hiszen nincsen szükség felesleges bontásra, pontosan ott kezdheti meg a munkát a duguláselhárító, ahol arra szükség van.

Címkék

duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás 6.kerület szennyvíz bekötése Lefolyótisztító mosogató duguláselhárítás házilag eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás fix áron mosdó vízvezeték padlószifon mosogató lefolyó lefolyó tisztítása házilag Dugulás elhárítás mosogatógép csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás árak duguláselhárítás XXI.kerület csatorna csőtörés duguláselhárítás IX.kerület csatornatisztítás házilag vízvezeték szerelés duguláselhárító csőtörés wc dugulás csőtisztító spirál mosogató dugulás házilag kellemetlen szagok duguláselhárítás X.kerület Lefolyótisztító szer duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XXII.kerület búraszifon duguláselhárítás II.kerület mosogató lefolyó tisztítása csatornaszag mosogató lefolyó duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XIX.kerület Lefolyótisztítás dugulások duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás I.kerület wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás IV.kerület padló lefolyó dugulás duguláselhárítás Csepel esővíz padlóösszefolyó Eldugult WC duguláselhárítása dugulás elhárítása duguláselhárítás XI.kerület wc lefolyó dugulás megszüntetése lefolyótisztítás otthon mosogató duguláselhárítás Duguláselhárítás Budapest lefolyó tisztítás duguláselhárítás VI.kerület csatornakamerázás szennyvízhálózat lefolyó dugulás megszűntetése mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornaszag megszüntetése tisztító idom lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás azonnal dugulás megszüntetése duguláselhárítás ár eldugult mosdó duguláselhárítása csatornatisztítás Budapest vízvezeték szerelő duguláselhárítás bontás nélkül wc csésze Eldugult mosogató duguláselhárítása szennyvízcsatorna olcsó duguláselhárítás wc lefolyó dugulás Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás III.kerület Lefolyótisztítás Budapest Árak duguláselhárítás duguláselhárítás 10. ker lefolyó dugulás okai nedves törlőkendő lefolyó dugulás elhárítás dugulás szennyvíz bekötés mosdó dugulása ellen bűzelzáró duguláselhárítás XIII.kerület Wc dugulás megszüntetése eldugult mosogató szifon eldugult mosdó mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XVII.kerület társasház akciós duguláselhárítás csatornaszellőztetés lefolyó lejtése duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XII.kerület dugulás wc olcsó csatornatisztítás mosogató dugulás duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás XX.kerület Eldugult WC wc duguláselhárítás lefolyótisztítók lefolyó dugulás mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás XV.kerület dugulás Budapest duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás XIV.kerület mosdó duguláselhárítás házilag dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás falbontás nélkül eldugult mosogató mosdó dugulása duguláselhárítás 7.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás házilag csatorna tisztítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés