A csatorna dugulása veszélyes is lehet

A csatorna tisztasága minden háztartás számára alapvető fontosságú. A csatorna dugulása ellehetetleníti a mindennapi rendes életet, és nem csak a bűz miatt, hiszen a vizesblokkok így gyakorlatilag használhatatlanná válnak.

A dugulást számos dolog okozhatja. A leggyakoribb a különböző szennyeződések lerakódása, feltorlódása. Sokszor kerülnek szembe a szakemberek olyan helyzettel, amikor olyan szennyeződések okozzák a dugulást, amelyeknek egyébként nem is kellett volna a csőbe kerülniük. Ilyenkor a problémát figyelmetlenség okozza, például a WC-be ejtett tárgyak, amelyek nem tudnak megfelelően továbbhaladni.

Sokszor azonban nem a lefolyóba került szennyeződéseknél kell a problémát keresni, sokszor a szennyvízcsöveknél lép fel a dugulás, amely már mindenképpen szakember segítségnek igénybevételét követeli meg. Okozhatja a dugulást gyökérbenövés vagy akár csőtörés is.

Nem tűr halasztást

Ha csatorna dugulás jelentkezik, mindenképpen cselekednünk kell, mihamarabb ki kell deríteni, hogy pontosan mi és hol okozza a gondot. Ez nem csak kényelmi szempont, mert sok esetben – ha nem eleve ez a probléma – a csőtörést is kockáztathatjuk a tétlenséggel.

Különösen veszélyes lehet a csőtörés, ha az épület alatt következik be, mivel a csőből kiáramló vízmennyiség meggyengítheti a talajt. Az épület így akár meg is süllyedhet, veszélyessé válhat. A csatorna dugulás megszüntetése tehát igen fontos, mihamarabb elvégzendő feladat.

A szakemberek általában csőgörénnyel végzik a csatorna dugulás elhárítását, s ha maga az elhárítás nem is kivitelezhető az eszközzel, az alapos vizsgálat egészen biztosan. A kamerás vizsgálat segítségével pontosan meg tudják határozni, hogy hol lépett fel a gond és az milyen jellegű, ennek köszönhetően a leggyorsabban, a megfelelő módszerekkel tudják elvégezni a munkát.

Ha minél hamarabb szakemberhez fordulunk, nem csak a későbbi problémákat, de jelentős költségeket is megspórolhatunk, hiszen nincsen szükség felesleges bontásra, pontosan ott kezdheti meg a munkát a duguláselhárító, ahol arra szükség van.

Címkék

olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyótisztítás otthon lefolyó tisztítás esővíz lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás árak duguláselhárítás falbontás nélkül mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVI.kerület dugulás wc padlószifon duguláselhárítás fix áron mosogató lefolyó dugulás wc dugulás akciós duguláselhárítás duguláselhárítás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás 10. ker Eldugult mosogató duguláselhárítása csatornaszag megszüntetése lefolyó mosogató wc lefolyó dugulás megszüntetése vízvezeték szerelő szennyvíz bekötése duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás XX.kerület Budapest bűzelzáró duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás bontás nélkül eldugult mosdó duguláselhárítás olcsón vízvezeték szerelés duguláselhárítás I.kerület csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XII.kerület mosdó dugulása padlóösszefolyó mosogató lefolyó eldugult padlóösszefolyó mosogatógép mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás Csepel tisztító idom szennyvízhálózat lefolyó dugulás elhárítás vízvezeték duguláselhárítás II.kerület társasház mosdó duguláselhárítás házilag wc duguláselhárítás Lefolyótisztító wc csésze mosogató dugulás házilag duguláselhárítás X.kerület csőtisztító spirál csatornatisztítás házilag Lefolyótisztító szer dugulás elhárítása Lefolyótisztítás duguláselhárítás III.kerület nedves törlőkendő wc lefolyó dugulás Árak lefolyótisztítók csatorna csőtörés csatornaszellőztetés wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás IX.kerület dugulás duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás VIII.kerület dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás VI.kerület szennyvíz bekötés csatornakamerázás lefolyó duguláselhárítás kellemetlen szagok duguláselhárítás 7.kerület csatornaszag Lefolyótisztítás Budapest Eldugult WC duguláselhárítása lefolyó dugulás duguláselhárító mosogató dugulás eldugult mosogató szifon lefolyó dugulás okai búraszifon duguláselhárítás ár mosdó lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó tisztítása házilag csatorna tisztítás csatorna dugulás mosogató lefolyó tisztítása Duguláselhárítás Budapest Wc dugulás megszüntetése mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XIV.kerület Dugulás elhárítás Lefolyótisztítás házilag mosdó dugulása ellen szennyvízcsatorna duguláselhárítás XI.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás XV.kerület dugulások duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás Budapesten mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XXII.kerület csatornatisztítás Eldugult WC csőtörés dugulás Budapest duguláselhárítás XXIII.kerület olcsó csatornatisztítás dugulás megszüntetése eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás IV.kerület lefolyó lejtése
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés