Mosdó csőszifon

Búraszifon cseréje

Mosdó csőszifon

Cső és búraszifon cseréje és javítása

A mosogató, a mosdó vagy a kád szifonjában összegyűlhet az elhasznált vízben található szennyeződés. A mosogatóba került ételmaradék, vízkő és mosogatószer-maradványok, a mosdóba és a kádba került haj- és szőrszálak, bőr- és körömdarabok, illetve szappanmaradványok egy része fennakad a szennyszűrő kosarán, de a többi továbbhalad a szifonba, és összegyűlik az alján. Ezek a szennyeződések a későbbiekben dugulást okozhatnak, ezért a műanyag vagy a krómozott dizájn szifonokat időről időre ki kell takarítani. A szereléssel azonban vigyázzunk, mert bár a csőszifon, a búraszifon, illetve a többi típus is szétszerelhető, de a munkálatok során megsérthetjük azokat, sőt, akár a csövekben is kárt okozhatunk. Ha nem bízunk saját tudásukban, inkább kérjük vízszerelő segítségét. Bizza ránk a csöpögő megfolyósodott konyhai és fürdőszobai szifonok javítását, mosdó és mosogató búraszifon cseréjét, felszerelését, tönkrement tömítés pótlását.

Vigyázzunk ne sértsük meg a szifonok tömítését és csatlakozóit

Egy csavarkulccsal csavarjuk ki a szifon fordított U-alakú csövét. Nézzük meg, hogy a belsejében lévő gumi tömítés nem sérült-e meg, vagy nem látunk-e rajta más meghibásodást. Ha igen, cseréljük ki. Ha pedig a tömítésért felelős gumialátét sérült meg, ahelyett vegyünk egy újat. A szifon összeszerelésekor, a műanyag zárócsavar visszahelyezése előtt tekerjük körbe a menetet teflonszalaggal.

A műanyag szifonok szorítógyűrűit semmiképp se feszegessük, mert könnyebben megrepedhetnek – ha viszonylag gyengéd ráhatásra nem engednek, inkább hívjuk ki a vízvezeték-szerelőt. Ha a búraszifon csatlakozása helyén vízköves a felület, a szifon valószínűleg szivárog. Ebben az esetben javasolt a szifon tőmítéseinek cseréje. Ha szeretnénk kicserélni a búraszifont vagy a csőszifont, két méretre lesz szükségünk az új vásárlásához: a mosogató- vagy mosdómedence kifolyójának a faltól való távolságára, illetve a szennyvízhálózat csatlakozó csőcsonkjának átmérőjére, ami általában 32-50 mm. Használhatunk toldó és szűkítő elemeket is. A búraszifon csövét esetenként rövidebbre megfelelő hosszuságúra kell vágni.

Fürdőszobai mosdó dizájn szifon bekötéseA műanyag és króm dizájn szifonok előnyei

Ha szekrénybe szerelt mosdónk van, a műanyag szifon is megfelelő – és olcsóbb – megoldás, ha viszont a mosdó szabadon áll, a krómozott dizájn szifon sokkal esztétikusabb.

A műanyag szifon vagy a krómozott dizájn szifon cseréje alkalmával a menetes részeket, valamint a tömítőgyűrűket kenjük be szilikon zsírral, majd végül szereljük fel az új szifonokat.

 

 

Címkék

nedves törlőkendő eldugult mosdó dugulás elhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése Lefolyótisztítás mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás II.kerület kellemetlen szagok csatorna tisztítás csatorna dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület padló lefolyó dugulás duguláselhárítás VI.kerület mosdó mosogató lefolyó dugulás mosogató lefolyó lejtése szennyvízhálózat duguláselhárítás XII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása csatorna dugulás Dugulás elhárítás duguláselhárítás duguláselhárítás I.kerület csatorna csőtörés Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás bontás nélkül vízvezeték szerelés lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület dugulás Lefolyótisztító szer vízvezeték szerelő lefolyó duguláselhárítás Csepel wc duguláselhárítás házilag eldugult mosogató duguláselhárítás XVI.kerület mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XV.kerület mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás V.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás olcsón Lefolyótisztítás házilag lefolyó dugulás okai dugulások csatornakamerázás lefolyó dugulás wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXII.kerület dugulás elhárítás Budapest mosdó dugulása ellen Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás fix áron mosogató lefolyó dugulás wc mosogató duguláselhárítás házilag wc lefolyó dugulás mosdó dugulása esővíz szennyvíz bekötés duguláselhárítás ár akciós duguláselhárítás duguláselhárítás árak duguláselhárítás IV.kerület Eldugult WC duguláselhárítása eldugult mosogató szifon lefolyótisztítók csatornaszag megszüntetése duguláselhárító mosogatógép vízvezeték Eldugult WC duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás X.kerület olcsó duguláselhárítás lefolyó dugulás elhárítás mosogató dugulás dugulás megszüntetése szennyvíz bekötése duguláselhárítás 10. ker mosogató dugulás házilag duguláselhárítás XVII.kerület szennyvízcsatorna duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület Lefolyótisztító lefolyó tisztítás duguláselhárítás VIII.kerület bűzelzáró olcsó csatornatisztítás tisztító idom Árak mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag csatornatisztítás házilag wc csésze eldugult padlóösszefolyó csatornatisztítás csatornaszag dugulás Budapest wc dugulás duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás XIII.kerület csőtisztító spirál duguláselhárítás azonnal társasház lefolyó dugulás megszűntetése csőtörés búraszifon padlóösszefolyó lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás 6.kerület csatornaszellőztetés padlószifon duguláselhárítás III.kerület lefolyó tisztítása házilag Lefolyótisztítás Budapest wc duguláselhárítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés