Mosdó csőszifon

Búraszifon cseréje

Mosdó csőszifon

Cső és búraszifon cseréje és javítása

A mosogató, a mosdó vagy a kád szifonjában összegyűlhet az elhasznált vízben található szennyeződés. A mosogatóba került ételmaradék, vízkő és mosogatószer-maradványok, a mosdóba és a kádba került haj- és szőrszálak, bőr- és körömdarabok, illetve szappanmaradványok egy része fennakad a szennyszűrő kosarán, de a többi továbbhalad a szifonba, és összegyűlik az alján. Ezek a szennyeződések a későbbiekben dugulást okozhatnak, ezért a műanyag vagy a krómozott dizájn szifonokat időről időre ki kell takarítani. A szereléssel azonban vigyázzunk, mert bár a csőszifon, a búraszifon, illetve a többi típus is szétszerelhető, de a munkálatok során megsérthetjük azokat, sőt, akár a csövekben is kárt okozhatunk. Ha nem bízunk saját tudásukban, inkább kérjük vízszerelő segítségét. Bizza ránk a csöpögő megfolyósodott konyhai és fürdőszobai szifonok javítását, mosdó és mosogató búraszifon cseréjét, felszerelését, tönkrement tömítés pótlását.

Vigyázzunk ne sértsük meg a szifonok tömítését és csatlakozóit

Egy csavarkulccsal csavarjuk ki a szifon fordított U-alakú csövét. Nézzük meg, hogy a belsejében lévő gumi tömítés nem sérült-e meg, vagy nem látunk-e rajta más meghibásodást. Ha igen, cseréljük ki. Ha pedig a tömítésért felelős gumialátét sérült meg, ahelyett vegyünk egy újat. A szifon összeszerelésekor, a műanyag zárócsavar visszahelyezése előtt tekerjük körbe a menetet teflonszalaggal.

A műanyag szifonok szorítógyűrűit semmiképp se feszegessük, mert könnyebben megrepedhetnek – ha viszonylag gyengéd ráhatásra nem engednek, inkább hívjuk ki a vízvezeték-szerelőt. Ha a búraszifon csatlakozása helyén vízköves a felület, a szifon valószínűleg szivárog. Ebben az esetben javasolt a szifon tőmítéseinek cseréje. Ha szeretnénk kicserélni a búraszifont vagy a csőszifont, két méretre lesz szükségünk az új vásárlásához: a mosogató- vagy mosdómedence kifolyójának a faltól való távolságára, illetve a szennyvízhálózat csatlakozó csőcsonkjának átmérőjére, ami általában 32-50 mm. Használhatunk toldó és szűkítő elemeket is. A búraszifon csövét esetenként rövidebbre megfelelő hosszuságúra kell vágni.

Fürdőszobai mosdó dizájn szifon bekötéseA műanyag és króm dizájn szifonok előnyei

Ha szekrénybe szerelt mosdónk van, a műanyag szifon is megfelelő – és olcsóbb – megoldás, ha viszont a mosdó szabadon áll, a krómozott dizájn szifon sokkal esztétikusabb.

A műanyag szifon vagy a krómozott dizájn szifon cseréje alkalmával a menetes részeket, valamint a tömítőgyűrűket kenjük be szilikon zsírral, majd végül szereljük fel az új szifonokat.

 

 

Címkék

Eldugult WC dugulás elhárítás Budapest csőtörés duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás V.kerület lefolyó mosogató dugulás házilag wc csésze csatorna dugulás bűzelzáró eldugult mosogató mosogató duguláselhárítás XVII.kerület csatorna tisztítás Duguláselhárítás Budapest társasház duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás Budapesten mosogató dugulás duguláselhárítás II.kerület dugulás wc szennyvíz bekötés esővíz wc lefolyó dugulás lefolyó duguláselhárítás Eldugult WC duguláselhárítása csatorna csőtörés duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás X.kerület olcsó csatornatisztítás padlószifon csatornaszellőztetés dugulások vízvezeték szerelő padlóösszefolyó mosogatógép duguláselhárítás olcsón dugulás Budapest dugulás duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó tisztítása házilag eldugult mosdó duguláselhárítása Lefolyótisztító Lefolyótisztító szer eldugult mosdó csőtisztító spirál Lefolyótisztítás házilag mosogató duguláselhárítás Lefolyótisztítás szennyvíz bekötése duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás kellemetlen szagok csatornaszag megszüntetése mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás III.kerület duguláselhárító duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás bontás nélkül Dugulás elhárítás duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás XIII.kerület csatornatisztítás lefolyó dugulás megszűntetése szennyvízcsatorna akciós duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület lefolyótisztítók duguláselhárítás XVIII.kerület mosdó dugulása ellen mosogató lefolyó lefolyó lejtése lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XV.kerület olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XXII.kerület csatornatisztítás házilag dugulás elhárítása duguláselhárítás árak csatornakamerázás Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó tisztítás mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXIII.kerület wc duguláselhárítás házilag lefolyó dugulás elhárítás csatorna dugulás elhárítás mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás ár Budapest duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás IX.kerület wc lefolyó dugulás megszüntetése mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XXI.kerület tisztító idom eldugult mosogató szifon mosogató lefolyó tisztítása Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XII.kerület dugulás megszüntetése wc dugulás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás 6.kerület eldugult padlóösszefolyó nedves törlőkendő duguláselhárítás 10. ker Wc dugulás megszüntetése csatornaszag mosdó dugulása duguláselhárítás IV.kerület búraszifon vízvezeték Árak lefolyótisztítás otthon szennyvízhálózat duguláselhárítás XIV.kerület wc duguláselhárítás lefolyó dugulás mosdó vízvezeték szerelés
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés