6 házi lefolyótisztító praktika

6 házi praktika a lefolyó tisztítására

Az eldugult lefolyó rengeteg kellemetlenséget okoz, hiszen akadályozza a mosdó, a kád vagy a mosogató kényelmes használatát, illetve egy idő után zavaró szagokat eredményez. Szerencsére nem kell azonnal vízszerelő szakembert hívnunk, hiszen az eldugult lefolyó tisztítása házilag is lehetséges; sőt, ehhez még durva bolti vegyszereket sem kell használnunk. Az alábbiakban adunk néhány tippet a lefolyó tisztítására; nem lesz másra szükségünk hozzá, mint a legtöbb háztartásban egyébként is megtalálható anyagokra. Ezek előnye amellett, hogy sokkal olcsóbbak a bolti tisztítószereknél, egyszerűen használhatók, kevésbé károsítják egészségünket, illetve a környezetre nézve sem veszélyesek.

Forró víz

A legegyszerűbb, ha forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóba: ha a dugulás nem olyan komoly, már ettől meg fog szűnni. Vigyázzunk, nehogy a visszacsapódó cseppek sérülést okozzanak, főként, ha a dugulás magasan van.

Pumpa

A házi lefolyótisztító tippek közül természetesen nem hiányozhat a pumpa. Azonban érdemes előtte valamivel meglazítanunk a dugulást okozó szennyeződést, hiszen a pumpálás csak így lehet valóban hatékony.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet külön-külön és együtt is hatásos, és nemcsak lefolyótisztításkor jó segítőtársak: a szódabikarbóna kiváló például a zsíros edények kisúrolására, az ecet pedig a csaptelepek vízkőtlenítésére. Duguláselhárításhoz szórjunk egy csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá két pohár forró ecetet, és hagyjuk hatni legalább néhány percig. A műveletet hideg vizes öblítéssel és szellőztetéssel zárjuk.

Citromsav

A citromsav hasonlóan működik, mint az ecet: 2-3 pohárral öntsünk belőle a lefolyóba, majd 20-25 percig hagyjuk hatni, végül öblítsük le.

Pezsgőtabletta

Ha a vécé dugult el, nem kell mást tenni, mint a csészébe dobni egy-két pezsgőtablettát, majd 15 percet várni, ezután, ha a dugulás nem szűnt meg, pumpával is rásegíthetünk.

Bórax

Ha a fenti praktikák nem jártak sikerrel, az eldugult lefolyó házi tisztítása bóraxszal is lehetséges: öntsünk belőle a lefolyóba egy csészényivel, majd néhány perc elteltével öblítsük le forró, majd hideg vízzel. Ha egyik módszer sem szüntette meg a dugulást, hívjunk vízszerelő szakembert.

Címkék

csatornakamerázás Lefolyótisztítás házilag padló lefolyó dugulás duguláselhárítás Budapesten szennyvíz bekötése lefolyó dugulás csőtisztító spirál vízvezeték szerelő wc lefolyó dugulás megszüntetése mosdó dugulása wc lefolyó dugulás Budapest dugulás Budapest wc dugulás dugulás elhárítása duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás IV.kerület vízvezeték duguláselhárítás II.kerület eldugult mosdó mosdó dugulása ellen csatorna dugulás mosogató dugulás csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XIII.kerület padlószifon duguláselhárítás XIV.kerület mosdó duguláselhárítás házilag eldugult mosdó duguláselhárítása csatorna dugulás elhárítás lefolyó duguláselhárítás V.kerület akciós duguláselhárítás dugulás wc duguláselhárítás XII.kerület kellemetlen szagok csatorna csőtörés Lefolyótisztítás Budapest mosogató dugulás házilag Eldugult WC duguláselhárítása Dugulás elhárítás duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás XX.kerület olcsó csatornatisztítás mosogató lefolyó dugulás szennyvízcsatorna duguláselhárítás XV.kerület Lefolyótisztító szer lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás azonnal lefolyó tisztítás lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás VII.kerület csatornatisztítás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás fix áron tisztító idom mosogató duguláselhárítás Árak bűzelzáró esővíz duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás házilag mosogatógép Lefolyótisztítás csatornaszellőztetés wc csésze duguláselhárítás 7.kerület lefolyó duguláselhárítás szennyvízhálózat duguláselhárítás X.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás mosdó csatornaszag mosogató mosogató lefolyó duguláselhárítás árak duguláselhárítás III.kerület szennyvíz bekötés eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás XXIII.kerület csatorna tisztítás duguláselhárítás ár duguláselhárítás Csepel csatornaszag megszüntetése lefolyó dugulás megszűntetése olcsó duguláselhárítás mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás VI.kerület társasház búraszifon lefolyó lejtése Duguláselhárítás Budapest duguláselhárító dugulás megszüntetése dugulás elhárítás Budapest Eldugult WC eldugult mosogató szifon csőtörés padlóösszefolyó vízvezeték szerelés nedves törlőkendő dugulás Wc dugulás megszüntetése mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XVI.kerület mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás VIII.kerület lefolyótisztítás otthon dugulások mosdó lefolyó dugulás megszűntetése eldugult mosogató lefolyótisztítók wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XXII.kerület Lefolyótisztító wc duguláselhárítás
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés