6 házi lefolyótisztító praktika

6 házi praktika a lefolyó tisztítására

Az eldugult lefolyó rengeteg kellemetlenséget okoz, hiszen akadályozza a mosdó, a kád vagy a mosogató kényelmes használatát, illetve egy idő után zavaró szagokat eredményez. Szerencsére nem kell azonnal vízszerelő szakembert hívnunk, hiszen az eldugult lefolyó tisztítása házilag is lehetséges; sőt, ehhez még durva bolti vegyszereket sem kell használnunk. Az alábbiakban adunk néhány tippet a lefolyó tisztítására; nem lesz másra szükségünk hozzá, mint a legtöbb háztartásban egyébként is megtalálható anyagokra. Ezek előnye amellett, hogy sokkal olcsóbbak a bolti tisztítószereknél, egyszerűen használhatók, kevésbé károsítják egészségünket, illetve a környezetre nézve sem veszélyesek.

Forró víz

A legegyszerűbb, ha forrásban lévő vizet öntünk a lefolyóba: ha a dugulás nem olyan komoly, már ettől meg fog szűnni. Vigyázzunk, nehogy a visszacsapódó cseppek sérülést okozzanak, főként, ha a dugulás magasan van.

Pumpa

A házi lefolyótisztító tippek közül természetesen nem hiányozhat a pumpa. Azonban érdemes előtte valamivel meglazítanunk a dugulást okozó szennyeződést, hiszen a pumpálás csak így lehet valóban hatékony.

Szódabikarbóna és ecet

A szódabikarbóna és az ecet külön-külön és együtt is hatásos, és nemcsak lefolyótisztításkor jó segítőtársak: a szódabikarbóna kiváló például a zsíros edények kisúrolására, az ecet pedig a csaptelepek vízkőtlenítésére. Duguláselhárításhoz szórjunk egy csészényi szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá két pohár forró ecetet, és hagyjuk hatni legalább néhány percig. A műveletet hideg vizes öblítéssel és szellőztetéssel zárjuk.

Citromsav

A citromsav hasonlóan működik, mint az ecet: 2-3 pohárral öntsünk belőle a lefolyóba, majd 20-25 percig hagyjuk hatni, végül öblítsük le.

Pezsgőtabletta

Ha a vécé dugult el, nem kell mást tenni, mint a csészébe dobni egy-két pezsgőtablettát, majd 15 percet várni, ezután, ha a dugulás nem szűnt meg, pumpával is rásegíthetünk.

Bórax

Ha a fenti praktikák nem jártak sikerrel, az eldugult lefolyó házi tisztítása bóraxszal is lehetséges: öntsünk belőle a lefolyóba egy csészényivel, majd néhány perc elteltével öblítsük le forró, majd hideg vízzel. Ha egyik módszer sem szüntette meg a dugulást, hívjunk vízszerelő szakembert.

Címkék

duguláselhárítás árak duguláselhárítás XX.kerület bűzelzáró szennyvízcsatorna lefolyó duguláselhárítás szennyvíz bekötése duguláselhárítás XV.kerület lefolyó dugulás okai padló lefolyó dugulás duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás I.kerület búraszifon csatornaszag megszüntetése csatornaszellőztetés csatorna dugulás duguláselhárító duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XVII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag kellemetlen szagok szennyvíz bekötés Dugulás elhárítás eldugult mosdó duguláselhárítás XVIII.kerület eldugult mosogató duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás VII.kerület tisztító idom duguláselhárítás III.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XXI.kerület vízvezeték szerelés duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó tisztítása szennyvízhálózat wc duguláselhárítás padlóösszefolyó Lefolyótisztítás Lefolyótisztító szer mosdó dugulása ellen mosogató dugulás duguláselhárítás 6.kerület csatorna dugulás elhárítás wc duguláselhárítás házilag csatornatisztítás házilag lefolyó tisztítás esővíz padlószifon lefolyó tisztítása házilag dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás VI.kerület csatornaszag dugulás duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás XII.kerület eldugult mosogató szifon Eldugult WC duguláselhárítása társasház duguláselhárítás V.kerület mosogatógép Duguláselhárítás Budapest Árak csatornatisztítás duguláselhárítás falbontás nélkül csatorna tisztítás duguláselhárítás bontás nélkül wc csésze duguláselhárítás olcsón Wc dugulás megszüntetése mosdó dugulás elhárítása mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó mosdó dugulása nedves törlőkendő duguláselhárítás Budapesten lefolyótisztítók duguláselhárítás X.kerület wc lefolyó dugulás lefolyótisztítás otthon Eldugult WC duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XXII.kerület mosogató lefolyó duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás ár duguláselhárítás XVI.kerület mosogató dugulás házilag csőtisztító spirál Lefolyótisztítás Budapest dugulások mosdó lefolyó dugulás csatorna csőtörés eldugult padlóösszefolyó Lefolyótisztító dugulás Budapest mosogató lefolyó dugulás mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás IX.kerület lefolyó lejtése duguláselhárítás II.kerület olcsó csatornatisztítás akciós duguláselhárítás duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás elhárítás Budapest vízvezeték duguláselhárítás XIV.kerület olcsó duguláselhárítás vízvezeték szerelő Lefolyótisztítás házilag csatornakamerázás mosogató duguláselhárítás wc dugulás duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás 10. ker wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás VIII.kerület csőtörés eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó dugulás dugulás wc lefolyó dugulás megszűntetése dugulás megszüntetése mosdó lefolyó dugulás megszűntetése
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés