Dugulas Elharitas Budapest

Dugulás elhárítás otthon

Dugulas Elharitas Budapest

Otthoni dugulás elhárítás

A legtöbbször azért dugul el otthonunkban a csatornarendszer, mert nem vagyunk elég elővigyázatosak. Sokszor olyan dolgokat öntünk a lefolyóba, amelyek sajnos dugulást tudnak okozni. Vannak ahol a macska utáni almot, a sütés után megmaradt zsírt vagy olajat, de sok esetben még különféle építés után visszamaradt törmeléket, falmaradványt, gipszet is a WC kagylóban akarnak lehúzni. Előfordul az is, hogy éppen a dugulás megszüntetésére használt vegyszer okoz problémát. Ez azért lehetséges, mert nem úgy alkalmazzák, ahogyan az a termék ismertetőjén fel van tüntetve, illetve elmarad a bő, forró vízzel történő leöblítés is. Nagyon sokszor a WC kagylóba véletlenül beesett illatosító okoz dugulást. Figyelmetlenségből sok háziasszony a felmosó vizet úgy önti ki, hogy abban még benne van a felmosó rongy is. Ez szintén dugulást okoz. A női egészségügyi betétek WC-n való lehúzását követően is kialakulhat dugulás a csőrendszerben.

Nagy problémát, mondhatni a dugulások zömét az okozza, hogy a modern kialakítású WC tartályok víztakarékosak, így éppen csak annyi vizet használnak, amennyi arra elegendő, hogy a WC csésze tartalma kiürüljön, de magából a csőrendszerből nem távozik a szennyeződés, hanem lerakódik valahol és évek alatt dugulást okozhat. Javasolt 8-10 liternyi vízzel öblíteni minden esetben, mert ez a mennyiségű víz tudja csak alaposan átöblíteni a csőrendszert, hogy minden szennyeződés távozzon, így elkerülve a dugulást. Sokan nem is veszik figyelembe, hogy a víztakarékos WC milyen más nagyobb bajt tud okozni, amely jóval magasabb kiadással jár, mintha megfelelő mennyiségű vízzel történne az öblítés. Az esetek többsége azt mutatja, hogy fürdőszobában vagy WC-ben a lefolyók még mindig kisebb arányban dugulnak el, mint a konyhában a mosogató. Ott a legtöbbször három évente is szüksége lehet egy duguláselhárító szakembernek a segítségére. Nagy gondot okozhat mosogatáskor, ha nem kellően meleg vizet használunk, amely oldaná a zsírt. Ha nem megfelelő a víz hőfoka, akkor a zsír sajnos belekerül a lefolyóba és ott lerakódik. Ezt forró víz használatával lehet elkerülni, hiszen egy bizonyos hőfok szükséges ahhoz, hogy a zsír oldódása meginduljon és az végighaladva a lefolyóban, ne tudjon sehol sem kirakódni a cső oldalán.

Dugulás elhárítás Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Duguláselhárító mester

Csatornacső lejtéseA szennyvízvezeték lejtése

Amikor szennyvízvezeték kerül kiépítésre, akkor mindig nagyon fontos figyelni arra, hogy megfelelő legyen a lejtése a csőrendszernek. A javasolt ejtési szögnek azt kell szolgálnia, hogy a víz megfelelően tudjon elfolyni, de nem szabad túl nagy ejtéssel bírnia, mert az hanghatásokat is okozhat, hiszen zúdul a víz. A túl kis ejtés sem jó, mivel akkor lerakódik a szennyeződés a cső falán, ami dugulást eredményezhet.
Amikor már csak a gépi dugulás elhárítás segít
Nem mondhatni, hogy a legkönnyebb munkák közé tartozik a csőrendszernek a tisztítása. A dugulás elhárítás nem tekinthető egy külön szakmának, hiszen azt a legtöbbször vízvezeték szerelők végzik, akik rendelkeznek a kellő gyakorlattal ahhoz, hogy a csőrendszerben lévő szennyeződéseket a megfelelő gép segítségével meg tudják szüntetni. Bárki könnyen hozzá tud jutni csőtisztító berendezéshez, azonban annak a helyes használata már mindenképpen gyakorlatot igényel.

Eszközök dugulás elhárításhoz

Amikor dugulás elhárításról beszélünk, akkor főleg három megoldás közül lehet választani. Amikor nem kerül sor bontásra, akkor lehetőség van spirálos vagy vízsugaras megoldásra, amelyek mindegyike hatékonyan megszünteti a problémát, de ha az alkalmazásuk nem szakszerűen történik, akkor kárt is lehet velük okozni. Így csak szakember végezze ezeket a dugulás elhárító műveleteket. A végső megoldás pedig a cső teljes kibontása, amelyre csak akkor kerül sor, amikor az első kettő módszer közül egyikkel sem jártunk sikerrel. Ezt főleg akkor alkalmazzák, amikor már nagyon rossz állapotban van az adott csőszakasz, így rendszeresen van szükség dugulás elhárítására, amelynek a költsége már meghaladja a csőcserét, így ez utóbb, harmadik megoldás hosszabb távon gazdaságosabb.

Dugulás megszüntetése víznyomásos technikával:

Olyan tisztítógép kerül alkalmazásra, amikor nagyobb nyomású vízsugárral történik a szennyeződések kiöblítése a csőrendszerből. Lényeges, hogy milyen vízhozam párosul mekkora víznyomáshoz. Ezek a berendezések működhetnek melegvízzel is, hogy a csőben lévő zsír feloldódjon, illetve mosólúggal is lehet használni, azonban egy hátránya van ennek a technikának, hogy a szilárd szennyeződéssel nem igen lehet mit kezdeni.

gépi duguláselhárító spirálSpirállal történő tisztítás:

Amikor szilárd szennyeződés okozza a dugulást, akkor a spirálos megoldás alkalmazása javasolt. Több féle fejet lehet használni, amelyek mindegyike más-más dugulás megszüntetésére alkalmas. Egy csőgörény kerül végigvezetésre a csőrendszerben, amelynek a végére, a már előbb említett speciális spirál kerül felhelyezésre, amely képes teljesen megtisztítani a cső falát a szennyeződésektől.

Összeségében három típusú spirál kerülhet alkalmazásra: normál szekcionált, erősített szekcionált dobspirál normál, illetve erősített. Rugóacélból készül a normál szekcionált spirál, amely szerelőkapoccsal van ellátva mindegyik végén. Lehetőség van a spirálok toldására is egymással. Majdhogynem bármilyen hosszúságot el lehet érni a toldásokkal, a spirálok összeszerelésével. Az erősített spirál belsejében egy acélsodronyból vagy műanyagból készített szál végzi a merevítést úgy, hogy ha jobb irányba történik a forgatás, akkor megfeszül, így nagyon merevvé válik.

 Dugulás megszüntetése Budapest
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Duguláselhárító mester

Nagyobb átmérővel rendelkező csövek esetében még létezik a szekcionált gépekhez hasonló berendezés. Ez a készülék nem spirálokkal működik, hanem rudakkal történik a dugulás megszüntetése. Rugóacélból készülnek a rudak, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy egy 180 fokos kanyarban is el tudnak fordulni. Azonban lehetséges, hogy még ezzel a technikával sem tudjuk megszüntetni a dugulást, így még modernebb gépekre van szükség, hogy a fizikai akadály megszűnjön, illetve olyan szakember is kell, aki ért ehhez a korszerű technikához. A spirálos tisztításhoz a legtöbb esetben szükség van a WC csésze felbontására. Sajnos nagyon sok esetben, főleg régi házaknál, a WC csésze cementágyba lett beültetve, amely miatt szinte képtelenség úgy felszedni azt, hogy ne sérüljön meg vagy ne törjön el. Amikor csak bontással lehet megszüntetni a dugulást, akkor szükségünk lesz még vízvezeték szerelőre és kőműves szakemberre is. Kifejezetten hatékonynak tekinthető a fémspirálos dugulás elhárítás, azonban nagyon sok esetben ott történik a hiba, hogy a szakember nem a megfelelő nagyságú spirált szereli fel, amelynek igazodnia kell a cső méretéhez, hiszen akkor tud minden szennyeződést megszüntetni. Emiatt egy nagy átmérőjű csőben nem használható hatékonyan, egy keskeny csőben pedig kárt okozhat, akár még szét is törheti.

Nagyon sok esetben elképzelhető, hogy nem is lenne szükség komolyabb dugulás elhárító gépre, ha az adott szakember megfelelő gyakorlattal rendelkezne ezen a téren. Sajnos megeshet, hogy a tapasztalat hiánya kárt okoz dugulás megszüntetése közben. Éppen ezért érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki ért a dolgához és hallottunk már a munkája felől elismerő szavakat.

Nyári Zoltán dugulás elhárítás Budapest 06 20 9 420 586

Címkék

duguláselhárítás V.kerület lefolyó dugulás elhárítás padló lefolyó dugulás duguláselhárító eldugult mosdó búraszifon duguláselhárítás IV.kerület lefolyó dugulás okai eldugult padlóösszefolyó csőtisztító spirál mosogató mosogató dugulás házilag lefolyó duguláselhárítás lefolyó tisztítás csatornatisztítás duguláselhárítás II.kerület csatorna csőtörés vízvezeték szerelés duguláselhárítás IX.kerület dugulás wc duguláselhárítás olcsón dugulás elhárítása csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIX.kerület eldugult mosogató csatorna tisztítás wc dugulás Lefolyótisztítás Budapest szennyvíz bekötés szennyvízcsatorna mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás XIII.kerület dugulások Lefolyótisztító lefolyótisztítók wc csésze duguláselhárítás III.kerület csatornaszag duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás X.kerület eldugult mosogató szifon olcsó csatornatisztítás mosogató lefolyó mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás VI.kerület csatornaszellőztetés wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás XIV.kerület Budapest vízvezeték duguláselhárítás XXI.kerület mosdó lefolyó dugulás mosogató lefolyó tisztítása esővíz wc duguláselhárítás Eldugult mosogató duguláselhárítása dugulás dugulás megszüntetése tisztító idom duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XXII.kerület Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás duguláselhárítás fix áron mosogató duguláselhárítás Lefolyótisztítás csatornakamerázás Lefolyótisztító szer nedves törlőkendő olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás Budapesten wc duguláselhárítás házilag vízvezeték szerelő Eldugult WC csatorna dugulás mosogatógép padlószifon csőtörés Dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás házilag lefolyó mosdó Duguláselhárítás Budapest duguláselhárítás árak duguláselhárítás XV.kerület szennyvíz bekötése mosogató lefolyó dugulás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület eldugult mosdó duguláselhárítása Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XI.kerület akciós duguláselhárítás lefolyó dugulás megszűntetése lefolyó lejtése duguláselhárítás VIII.kerület mosogató dugulás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás ár duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás azonnal kellemetlen szagok dugulás Budapest lefolyótisztítás otthon wc lefolyó dugulás Árak szennyvízhálózat duguláselhárítás 10. ker csatorna dugulás elhárítás lefolyó dugulás társasház duguláselhárítás falbontás nélkül bűzelzáró Lefolyótisztítás házilag mosdó dugulása mosdó dugulása ellen duguláselhárítás XX.kerület padlóösszefolyó
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés