Csatornatisztítás házilag

Csatornatisztítás házilag csatorna tisztítása otthon

A csatornarendszer problémáira hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani, hiszen nem látjuk, mi zajlik a csövek belsejében. Pedig a csatorna meghibásodása jelentős pénzeket is felemészthet. A csatornarendszerben keletkezett dugulás beltéren és kültéren is létrejöhet. A probléma elhárítását mindkét esetben megkísérelhetjük különböző házi csatornatisztító praktikákkal.

 

csatornatisztitás-hazilag

Beltéri csatornatisztítás házilag

A beltéri dugulás sok esetben hosszú évek alatt alakul ki. A mosdó, a mosogató, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában különböző szennyeződések halmozódnak fel, például hajszálak, bőr- és körömdarabok, mosószermaradványok vagy idegen tárgyak. A víztakarékos vécétartályok hátránya, hogy sokszor nem öblíti le kellő mértékben a tartályt, és mivel a kevés víz nem ad elég löketet a szilárd anyagoknak, azok a cső egy távolabbi szakaszán összeállhatnak, dugulást okozva. A mosogató dugulásának esetén a problémát általában a csőrendszerek nem megfelelő lejtése, alulméretezése, illetve a túl hideg vagy túl kevés vízzel történő mosogatás okozza. Az indokolatlan szűrőhasználat fokozza a problémát, hiszen lassítja a víz áramlását. Rendszeres karbantartással, illetve dugulás esetén házi csatornatisztítással a komolyabb problémák megelőzhetők. A házi csatornatisztító praktikák közé tartozik a forró vizes öblítés, a pumpálás, a szódabikarbónával és ecettel vagy bolti lefolyótisztító szerekkel való duguláselhárítás. Érdemes biológiai csőrendszertisztító szereket is használni, ugyanis ezek leoldják a cső falára rakódott zsírokat, így nem alakul ki dugulás.

Kültéri csatornák tisztítása házilag

A kültéri dugulásokat, azaz a kinti csatornarendszer, az aknák, a folyókák és a csapadék-elvezető rendszer eldugulását gyakran a sár és iszap, illetve a csatornába kerülő szennyeződések – falevelek, ágak, gyökerek – okozzák. Hatékony házi csatornatisztító vagy inkább dugulásmegelőző praktika az udvari szennyvíztartályok és emésztőgödrök szintjének rendszeres ellenőrzése. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a visszatorlódó szennyeződés dugulást okozzon. Azt is ellenőrizzük, nem keletkezett-e hézag az illesztéseknél, ugyanis ezeken benőhetnek a gyökerek, amelyek gátat állítanak a szennyvízben utazó darabos szennyeződéseknek, így azok elakadnak, és ugyancsak dugulás keletkezik. Ha a házi megoldások nem váltak be, hívjon ki minél előbb egy vízszerelő szakembert!

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás VI.kerület mosogatógép lefolyótisztítók csatornaszellőztetés kellemetlen szagok duguláselhárítás árak szennyvíz bekötés mosogató búraszifon padló lefolyó dugulás szennyvíz bekötése tisztító idom lefolyó mosogató lefolyó tisztítása lefolyótisztítás otthon szennyvízcsatorna Duguláselhárítás Budapest wc csésze lefolyó dugulás okai csatorna dugulás elhárítás duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárítás X.kerület esővíz szennyvízhálózat Lefolyótisztítás házilag Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás ár dugulás duguláselhárítás VIII.kerület mosdó lefolyó dugulás dugulás elhárítása lefolyó lejtése dugulás wc wc lefolyó dugulás megszüntetése wc duguláselhárítás házilag lefolyó tisztítás mosogató duguláselhárítás mosogató dugulás duguláselhárítás XV.kerület wc lefolyó dugulás mosdó dugulása duguláselhárítás bontás nélkül lefolyó dugulás duguláselhárítás Budapesten dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás V.kerület padlóösszefolyó mosdó duguláselhárítás dugulás Budapest duguláselhárítás IX.kerület vízvezeték duguláselhárítás XXII.kerület csatornatisztítás Lefolyótisztító duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás I.kerület wc dugulás duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás XIII.kerület Árak olcsó csatornatisztítás dugulás megszüntetése mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás IV.kerület csőtisztító spirál eldugult mosogató szifon duguláselhárítás II.kerület akciós duguláselhárítás duguláselhárítás olcsón lefolyó tisztítása házilag eldugult mosdó lefolyó duguláselhárítás csatornatisztítás házilag mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosogató duguláselhárítás házilag eldugult padlóösszefolyó csatornaszag lefolyó dugulás elhárítás csatorna dugulás csatorna csőtörés duguláselhárítás Csepel csatornaszag megszüntetése mosogató lefolyó dugulás vízvezeték szerelő duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület mosdó dugulása ellen duguláselhárítás XIX.kerület wc duguláselhárítás mosogató lefolyó Lefolyótisztítás Budapest Eldugult WC vízvezeték szerelés csatorna tisztítás társasház duguláselhárítás XX.kerület mosogató dugulás házilag Budapest duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárító duguláselhárítás XVI.kerület csőtörés bűzelzáró Lefolyótisztító szer csatornakamerázás duguláselhárítás XII.kerület eldugult mosogató eldugult mosdó duguláselhárítása Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás házilag duguláselhárítás VII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás 6.kerület lefolyó dugulás megszűntetése dugulások Lefolyótisztítás Dugulás elhárítás duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül nedves törlőkendő olcsó duguláselhárítás padlószifon
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés