Csatornatisztítás házilag

Csatornatisztítás házilag csatorna tisztítása otthon

A csatornarendszer problémáira hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet fordítani, hiszen nem látjuk, mi zajlik a csövek belsejében. Pedig a csatorna meghibásodása jelentős pénzeket is felemészthet. A csatornarendszerben keletkezett dugulás beltéren és kültéren is létrejöhet. A probléma elhárítását mindkét esetben megkísérelhetjük különböző házi csatornatisztító praktikákkal.

 

csatornatisztitás-hazilag

Beltéri csatornatisztítás házilag

A beltéri dugulás sok esetben hosszú évek alatt alakul ki. A mosdó, a mosogató, a kád vagy a zuhanyzó lefolyójában különböző szennyeződések halmozódnak fel, például hajszálak, bőr- és körömdarabok, mosószermaradványok vagy idegen tárgyak. A víztakarékos vécétartályok hátránya, hogy sokszor nem öblíti le kellő mértékben a tartályt, és mivel a kevés víz nem ad elég löketet a szilárd anyagoknak, azok a cső egy távolabbi szakaszán összeállhatnak, dugulást okozva. A mosogató dugulásának esetén a problémát általában a csőrendszerek nem megfelelő lejtése, alulméretezése, illetve a túl hideg vagy túl kevés vízzel történő mosogatás okozza. Az indokolatlan szűrőhasználat fokozza a problémát, hiszen lassítja a víz áramlását. Rendszeres karbantartással, illetve dugulás esetén házi csatornatisztítással a komolyabb problémák megelőzhetők. A házi csatornatisztító praktikák közé tartozik a forró vizes öblítés, a pumpálás, a szódabikarbónával és ecettel vagy bolti lefolyótisztító szerekkel való duguláselhárítás. Érdemes biológiai csőrendszertisztító szereket is használni, ugyanis ezek leoldják a cső falára rakódott zsírokat, így nem alakul ki dugulás.

Kültéri csatornák tisztítása házilag

A kültéri dugulásokat, azaz a kinti csatornarendszer, az aknák, a folyókák és a csapadék-elvezető rendszer eldugulását gyakran a sár és iszap, illetve a csatornába kerülő szennyeződések – falevelek, ágak, gyökerek – okozzák. Hatékony házi csatornatisztító vagy inkább dugulásmegelőző praktika az udvari szennyvíztartályok és emésztőgödrök szintjének rendszeres ellenőrzése. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy a visszatorlódó szennyeződés dugulást okozzon. Azt is ellenőrizzük, nem keletkezett-e hézag az illesztéseknél, ugyanis ezeken benőhetnek a gyökerek, amelyek gátat állítanak a szennyvízben utazó darabos szennyeződéseknek, így azok elakadnak, és ugyancsak dugulás keletkezik. Ha a házi megoldások nem váltak be, hívjon ki minél előbb egy vízszerelő szakembert!

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárító lefolyó dugulás eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás III.kerület mosdó duguláselhárítás házilag lefolyó lejtése Lefolyótisztító duguláselhárítás fix áron lefolyótisztítás otthon mosogató lefolyó dugulás csatorna csőtörés Lefolyótisztítás Eldugult WC búraszifon duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás X.kerület dugulások duguláselhárítás XVI.kerület olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás árak duguláselhárítás XX.kerület lefolyó Lefolyótisztítás Budapest vízvezeték szerelő padlószifon olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület vízvezeték lefolyó dugulás okai duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás olcsón Budapest Wc dugulás megszüntetése wc dugulás mosogató duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás házilag mosogató lefolyó dugulás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás azonnal duguláselhárítás XVII.kerület szennyvízhálózat csőtörés lefolyó duguláselhárítás mosdó lefolyó dugulás dugulás Budapest duguláselhárítás ár duguláselhárítás V.kerület dugulás wc duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás XII.kerület csőtisztító spirál duguláselhárítás IV.kerület tisztító idom szennyvíz bekötés duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás IX.kerület mosdó duguláselhárítás XIX.kerület dugulás elhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése akciós duguláselhárítás Dugulás elhárítás duguláselhárítás XI.kerület Duguláselhárítás Budapest Árak duguláselhárítás Lefolyótisztító szer duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás VII.kerület wc duguláselhárítás házilag mosogató dugulás lefolyó dugulás megszűntetése csatornatisztítás házilag eldugult mosdó mosogatógép mosogató csatorna dugulás elhárítás csatornatisztítás kellemetlen szagok wc duguláselhárítás duguláselhárítás Budapesten csatorna tisztítás wc lefolyó dugulás megszüntetése csatornaszag megszüntetése eldugult mosogató szennyvíz bekötése Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás II.kerület mosogató duguláselhárítás padló lefolyó dugulás mosdó dugulása duguláselhárítás VIII.kerület szennyvízcsatorna lefolyótisztítók Lefolyótisztítás házilag vízvezeték szerelés mosdó dugulása ellen lefolyó tisztítás csatornaszag duguláselhárítás I.kerület bűzelzáró lefolyó dugulás elhárítás nedves törlőkendő dugulás megszüntetése duguláselhárítás XXII.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás XXIII.kerület Eldugult WC duguláselhárítása padlóösszefolyó dugulás elhárítás Budapest esővíz csatornaszellőztetés eldugult padlóösszefolyó csatornakamerázás társasház wc lefolyó dugulás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XV.kerület wc csésze
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés