Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

lefolyó tisztítása házilag csatorna tisztítás csatorna dugulás lefolyó tisztítás duguláselhárítás XVI.kerület lefolyó lejtése wc csésze eldugult mosdó Eldugult WC vízvezeték mosogató duguláselhárítás házilag mosdó lefolyó dugulás padló lefolyó dugulás olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás II.kerület búraszifon csőtisztító spirál duguláselhárítás azonnal Lefolyótisztító szer dugulás wc eldugult mosogató duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás árak duguláselhárítás 10. ker szennyvízcsatorna dugulás duguláselhárítás XVII.kerület mosogató dugulás kellemetlen szagok Dugulás elhárítás nedves törlőkendő csatornaszag megszüntetése dugulás Budapest duguláselhárítás XIX.kerület padlóösszefolyó Lefolyótisztítás Budapest Lefolyótisztítás házilag lefolyótisztítók csatornaszag duguláselhárítás ár szennyvíz bekötés csőtörés eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás X.kerület lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás I.kerület csatorna dugulás elhárítás eldugult mosogató szifon mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás olcsón mosdó dugulása duguláselhárítás XIII.kerület dugulás megszüntetése csatornatisztítás házilag esővíz mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás házilag csatornakamerázás lefolyó dugulás okai Budapest duguláselhárítás III.kerület padlószifon wc lefolyó dugulás megszüntetése szennyvíz bekötése Lefolyótisztító duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás V.kerület lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás mosdó dugulása ellen duguláselhárítás XIV.kerület lefolyó dugulás elhárítás mosogató duguláselhárítás XV.kerület vízvezeték szerelés Lefolyótisztítás duguláselhárítás XI.kerület wc duguláselhárítás duguláselhárítás XVIII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása csatornaszellőztetés lefolyó dugulás mosdó wc duguláselhárítás házilag mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás 6.kerület vízvezeték szerelő lefolyó eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárítás XXII.kerület mosogató dugulás házilag mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás VIII.kerület akciós duguláselhárítás szennyvízhálózat olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás XX.kerület mosogatógép lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VII.kerület dugulások duguláselhárító tisztító idom dugulás elhárítása Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás XII.kerület wc dugulás bűzelzáró csatornatisztítás wc lefolyó dugulás duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás bontás nélkül mosogató lefolyó mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás IV.kerület Eldugult WC duguláselhárítása Árak csatorna csőtörés dugulás elhárítás Budapest Duguláselhárítás Budapest társasház
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés