Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

Árak duguláselhárítás XIII.kerület szennyvízcsatorna wc duguláselhárítás padló lefolyó dugulás duguláselhárítás IX.kerület Eldugult WC mosogató dugulás házilag eldugult mosogató csatornaszellőztetés Lefolyótisztító szer duguláselhárítás falbontás nélkül duguláselhárítás XV.kerület duguláselhárítás II.kerület lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül csatornaszag megszüntetése mosogató lefolyó duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás XXIII.kerület Lefolyótisztítás házilag lefolyó dugulás megszűntetése dugulás Budapest duguláselhárítás XVIII.kerület wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás ár csőtisztító spirál duguláselhárítás III.kerület wc csésze búraszifon mosogató lefolyó dugulás csatornatisztítás dugulás elhárítás Budapest vízvezeték szerelő duguláselhárító lefolyó dugulás okai csatorna tisztítás duguláselhárítás XI.kerület mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás V.kerület olcsó csatornatisztítás bűzelzáró mosogató olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás azonnal dugulás dugulás megszüntetése Wc dugulás megszüntetése Duguláselhárítás Budapest szennyvíz bekötés duguláselhárítás XIX.kerület kellemetlen szagok duguláselhárítás 10. ker dugulások vízvezeték wc lefolyó dugulás megszüntetése tisztító idom mosogató duguláselhárítás mosogató lefolyó tisztítása akciós duguláselhárítás csatornatisztítás házilag eldugult padlóösszefolyó eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó lejtése mosogató duguláselhárítás házilag Lefolyótisztító duguláselhárítás XVII.kerület csatorna dugulás duguláselhárítás 7.kerület duguláselhárítás XX.kerület duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás IV.kerület lefolyó tisztítás mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás olcsón eldugult mosogató szifon csatorna dugulás elhárítás lefolyótisztítás otthon duguláselhárítás árak eldugult mosdó Eldugult mosogató duguláselhárítása vízvezeték szerelés mosogató dugulás dugulás wc Lefolyótisztítás Budapest lefolyótisztítók lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás XVI.kerület Lefolyótisztítás duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VII.kerület Dugulás elhárítás padlószifon nedves törlőkendő mosdó wc lefolyó dugulás dugulás elhárítása csatornakamerázás duguláselhárítás XII.kerület Eldugult WC duguláselhárítása lefolyó szennyvíz bekötése mosdó dugulása wc dugulás mosdó dugulása ellen duguláselhárítás I.kerület padlóösszefolyó csatornaszag szennyvízhálózat duguláselhárítás lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás VI.kerület lefolyó dugulás csatorna csőtörés társasház esővíz mosogatógép Budapest mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás VIII.kerület csőtörés duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XXII.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés