csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

Duguláselhárítás Budapest eldugult padlóösszefolyó wc dugulás duguláselhárítás XVI.kerület kellemetlen szagok lefolyó tisztítás padló lefolyó dugulás lefolyó dugulás megszűntetése mosogató lefolyó lefolyó dugulás elhárítás duguláselhárítás Csepel dugulás Budapest mosdó dugulása ellen duguláselhárítás 10. ker duguláselhárítás VII.kerület dugulások duguláselhárítás XV.kerület Budapest csatornatisztítás házilag eldugult mosogató szifon wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás bontás nélkül duguláselhárítás IV.kerület mosogató duguláselhárítás eldugult mosdó duguláselhárítása akciós duguláselhárítás duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás VIII.kerület lefolyó wc csésze duguláselhárítás XXIII.kerület padlóösszefolyó lefolyótisztítók csatorna dugulás duguláselhárítás III.kerület vízvezeték szerelő mosogató dugulás házilag dugulás wc duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás XI.kerület csatornaszellőztetés csatorna tisztítás tisztító idom mosogató duguláselhárítás házilag csatorna dugulás elhárítás dugulás megszüntetése esővíz duguláselhárítás XII.kerület Lefolyótisztítás szennyvízcsatorna eldugult mosdó társasház duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás ár Eldugult mosogató duguláselhárítása lefolyótisztítás otthon dugulás csatorna csőtörés szennyvízhálózat csőtisztító spirál duguláselhárítás XX.kerület csatornaszag csatornatisztítás wc lefolyó dugulás megszüntetése mosdó dugulása Árak vízvezeték duguláselhárítás V.kerület Lefolyótisztítás házilag Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás azonnal csatornakamerázás nedves törlőkendő szennyvíz bekötés Dugulás elhárítás dugulás elhárítás Budapest duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás fix áron mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás IX.kerület mosogató dugulás mosogatógép duguláselhárítás 7.kerület csőtörés mosogató lefolyó dugulás duguláselhárítás olcsón wc lefolyó dugulás dugulás elhárítása mosdó lefolyó dugulás megszűntetése mosdó lefolyó dugulás lefolyó dugulás okai búraszifon padlószifon olcsó csatornatisztítás duguláselhárítás XXI.kerület lefolyó dugulás wc duguláselhárítás bűzelzáró szennyvíz bekötése duguláselhárítás XVIII.kerület mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás II.kerület mosdó lefolyó lejtése lefolyó tisztítása házilag Lefolyótisztító szer Eldugult WC duguláselhárítás falbontás nélkül Eldugult WC duguláselhárítása mosogató eldugult mosogató duguláselhárítás házilag csatornaszag megszüntetése duguláselhárító Lefolyótisztító duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás árak Wc dugulás megszüntetése olcsó duguláselhárítás duguláselhárítás XIV.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás lefolyó duguláselhárítás duguláselhárítás XVII.kerület vízvezeték szerelés
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés