csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Csatorna szag

csatornaszag megszüntetése csatornaszag ellen

Még a legtisztább háztartásban is előfordulhat, hogy fürdőszobánkban vagy konyhánkban átható csatorna szag terjeng. A dolog sajtossága, hogy ilyenkor ritka esetben okozza ezt a kellemetlen problémát a dugulás, de előjeleként lehet értelmezni. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatorna szag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása. Ez a szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, ezzel okozva a csatorna bűzt. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is. Jellemző még, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket. Ennek a szellőztető vezetéknek három fontos feladatott kell ellátnia:

  • csatornahálózatban keletkező gázokat eltávolítja, a környezet további szennyezése nélkül,
  • biztosítja a szaniterek, háztartási eszközök és a padlóösszefolyók bűzzárainak védelmét, megakadályozza, hogy a csatornagázok a helyiségekbe jussanak,
  • csökkentheti a közmű csatornák korrózióját.

Csatorna szag – kellemetlen bűz a fürdőszobában wc – ben

És most néhány példa, hogy hol és milyen okokból kifolyólag fordulhat elő a kellemetlen bűz:

  • A mosogatónál az élelmiszer maradékok és zsírok lerakodása a lefolyócsonkban és a túlfolyójáratban okozhatja a problémát. Esetleg nincs megfelelő bűzelzárás a szifonban, vagy kiszáradt a szifon.
  • Mosdókagylók esetében az egyéb lerakódások a lefolyócsonkban, illetve a túlfolyóban, a bűzelzáró hiánya a szifonban vagy a túl rövidre vágott flexibilis szifoncső okozhatja a bűzt a fürdőszobában.
  • A fürdőszobai bűz leggyakoribb okozója a padlóösszefolyó a rendszeres tisztításának elmaradása vagy a bűzelzáró hiánya okozhatja. Esetleg az ott elhelyezett mosógép, melynek lerakódásai az ürítő csőben, szennyezett szűrő vagy a fali bekötésnél hiányzó bűzelzáró okozhatja.
  • Bűzt a WC-ben a nem hermetikusan rögzített csésze, az ültető gumi hiánya vagy a kiszáradt bűzelzáró okozhatja.

Hívjon minket bizalommal
Duguláselhárítás: 06-20-942-0586

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

 

Csatornaszag megszüntetése

A bűz forrásától függően, de minden esetben kedvező áron, ingyenes kiszállással és egy hónapos garanciával szakembereink megszüntetik otthonában a kellemetlen szagokat okozó dugulásokat. Árainkról részletesen a dugulás elhárítás árak menüpontban tájékozódhat.

Címkék

duguláselhárítás fix áron duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás duguláselhárítás Lefolyótisztítás Budapest lefolyó duguláselhárítás eldugult mosogató szifon duguláselhárítás XVIII.kerület Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XX.kerület wc lefolyó dugulás csatorna dugulás elhárítás lefolyótisztítás otthon mosogató dugulás kellemetlen szagok társasház duguláselhárítás XIV.kerület csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XVII.kerület dugulás elhárítása duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül lefolyó dugulás megszűntetése mosdó dugulása ellen eldugult mosdó duguláselhárítás házilag Duguláselhárítás Budapest lefolyó dugulás elhárítás Budapest eldugult mosogató csatorna csőtörés wc duguláselhárítás házilag duguláselhárítás XIX.kerület mosogató lefolyó tisztítása duguláselhárítás XXII.kerület duguláselhárítás 7.kerület mosogatógép tisztító idom duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás II.kerület padlóösszefolyó duguláselhárítás VII.kerület mosdó duguláselhárítás házilag duguláselhárítás ár dugulás wc Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás X.kerület Árak búraszifon duguláselhárító Lefolyótisztító csatornakamerázás lefolyó tisztítás Dugulás elhárítás csatornaszag duguláselhárítás XIII.kerület nedves törlőkendő szennyvízhálózat csatorna dugulás dugulás akciós duguláselhárítás duguláselhárítás 6.kerület wc csésze szennyvíz bekötése duguláselhárítás Csepel lefolyótisztítók lefolyó duguláselhárítás olcsón esővíz Lefolyótisztítás házilag eldugult padlóösszefolyó Eldugult WC padló lefolyó dugulás csatornaszellőztetés mosogató wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás 10. ker mosdó dugulása csatornaszag megszüntetése mosdó lefolyó dugulás megszűntetése wc duguláselhárítás szennyvíz bekötés duguláselhárítás XXIII.kerület mosogató duguláselhárítás dugulások Lefolyótisztítás padlószifon duguláselhárítás azonnal vízvezeték mosogató lefolyó dugulás dugulás Budapest vízvezeték szerelő Lefolyótisztító szer duguláselhárítás árak duguláselhárítás I.kerület csőtisztító spirál csatorna tisztítás duguláselhárítás Budapesten olcsó csatornatisztítás lefolyó dugulás okai wc dugulás duguláselhárítás XV.kerület mosogató dugulás házilag olcsó duguláselhárítás mosdó Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás IV.kerület lefolyó tisztítása házilag duguláselhárítás bontás nélkül csatornatisztítás mosdó lefolyó dugulás dugulás megszüntetése duguláselhárítás XVI.kerület mosogató lefolyó lefolyó lejtése duguláselhárítás IX.kerület duguláselhárítás V.kerület szennyvízcsatorna duguláselhárítás XII.kerület dugulás elhárítás Budapest eldugult mosdó duguláselhárítása vízvezeték szerelés mosogató duguláselhárítás házilag csőtörés bűzelzáró
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés