Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

duguláselhárítás fix áron wc csésze csatorna tisztítás olcsó duguláselhárítás mosogató lefolyó csatorna dugulás mosogató duguláselhárítás mosogató dugulás házilag duguláselhárítás azonnal dugulás wc duguláselhárítás árak szennyvíz bekötés mosdó duguláselhárítás házilag dugulás lefolyó dugulás lefolyó duguláselhárítás vízvezeték szerelő lefolyó dugulás elhárítás csatorna dugulás elhárítás mosdó lefolyó dugulás megszűntetése duguláselhárítás XX.kerület csatornaszag megszüntetése duguláselhárítás XVIII.kerület duguláselhárítás XVI.kerület dugulás elhárítás Budapest Lefolyótisztító duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás falbontás nélkül dugulások padlószifon mosdó szennyvízcsatorna duguláselhárítás XXII.kerület esővíz tisztító idom duguláselhárítás házilag Árak duguláselhárítás IX.kerület wc duguláselhárítás házilag kellemetlen szagok csatornatisztítás házilag duguláselhárítás ár mosdó lefolyó dugulás dugulás megszüntetése lefolyó tisztítás Budapest szennyvíz bekötése duguláselhárítás XVII.kerület mosdó dugulása ellen vízvezeték csőtörés lefolyó dugulás megszűntetése dugulás elhárítása wc dugulás csatornatisztítás lefolyó csatornakamerázás akciós duguláselhárítás Dugulás elhárítás vízvezeték szerelés wc lefolyó dugulás megszüntetése duguláselhárítás 7.kerület szennyvízhálózat duguláselhárítás VII.kerület padló lefolyó dugulás olcsó csatornatisztítás eldugult mosogató eldugult mosogató szifon társasház mosogató lefolyó dugulás nedves törlőkendő bűzelzáró lefolyótisztítás otthon Duguláselhárítás Budapest lefolyó dugulás okai mosogató duguláselhárítás házilag mosogató duguláselhárítás 10. ker dugulás Budapest Eldugult mosogató duguláselhárítása duguláselhárítás XIII.kerület Lefolyótisztítás mosogató dugulás mosogatógép padlóösszefolyó duguláselhárítás XIX.kerület csőtisztító spirál búraszifon duguláselhárítás I.kerület csatornaszag duguláselhárítás IV.kerület mosogató lefolyó tisztítása csatornaszellőztetés lefolyótisztítók duguláselhárítás XV.kerület Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás XIV.kerület eldugult padlóösszefolyó eldugult mosdó lefolyó tisztítása házilag eldugult mosdó duguláselhárítása lefolyó lejtése csatorna csőtörés wc duguláselhárítás wc lefolyó dugulás duguláselhárítás XII.kerület duguláselhárítás olcsón duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás Budapesten duguláselhárítás VIII.kerület duguláselhárítás Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás XXIII.kerület Eldugult WC Lefolyótisztító szer duguláselhárítás XI.kerület duguláselhárító Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás bontás nélkül mosdó dugulása Lefolyótisztítás Budapest duguláselhárítás 6.kerület
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés