Csatorna bekötés

Csatornahálózat kialakítása, csatorna bekötés

Új ház építésekor ki kell alakítani azt a csatornahálózatot, amely a háztartás szennyvizét elvezeti a telekhatáron belül elhelyezkedő tisztítóaknáig. A házi szennyvízcsatorna építésekor fokozottan figyelni kell a megfelelő csatornabekötésre, hiszen a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás vagy más problémák is előfordulhatnak. A csatornahálózat kialakításához, illetve a vezeték az utcai csatornára való bekötéséhez tehát mindenképp érdemes szakember segítségét igénybe venni. A szennyvízcsatorna építése nem engedélyköteles, azonban be kell tartani különböző kötelező távolságokat: a csatornának az épülettől például legalább 1, a földkábeltől 0,8, a vízvezetéktől pedig 1 méterre kell elhelyezkednie.

 

Csatornahálózatunkba kizárólag háztartási szennyvíz vezethető. A szolgáltatók családi házunk esővíz elvezetését sem engedélyezi a közműcsatornába kötni, amit egyre gyakrabban ellenőriznek is. A régi emésztőgödröket mindenképp meg kell, szüntetni illetve fel kell tölteni, csatornázás alkalmával. Szabálytalan, ha régi derítő aknába folyik a szennyvíz és onnan folyik tovább a közmű csatornába.

Új építésű épület csatorna bekötés, csatornázás

A vízzáró kötés alkalmazása elengedhetetlen

A csatorna lejtése 1–1,5 cm lehet méterenként; ennek a cső mentén végig egyenletesnek kell lennie a dugulás megelőzése végett. Az ideális esetben KG–PVC-ből készült bekötővezeték ajánlott átmérője 110 mm. Annak megelőzésére, hogy a talajvíz a csatornába vagy a szennyvíz a csőből a talajba jusson, vízzáró kötést kell alkalmazni. A csatornahálózat kialakításánál arra kell törekedni, hogy a cső a legrövidebb úton jusson el a tisztítóaknáig. Ha a lakószint, ahonnan szeretnénk elvezetni a szennyvizet, mélyebben helyezkedik el az akna fedlapjánál, a csatornázás során a saját csatornaszakaszba egy torló csappantyút érdemes beépíteni, a szennyvíz visszaáramlását megakadályozandó.

Házi csatornahálózat kiépítése, bekötése

A csatorna szabályos bekötését a Csatornázási Művek ellenőrzi

A szennyvízcsatornán tisztítónyílásokat kell kialakítani, hogy ha a későbbiekben bármilyen probléma lépne fel, például a kültéri csatorna helytelen szerelés miatt dugulás alakul ki, a szakember könnyen hozzá tudjon férni a csövekhez, és ki tudja tisztítani azokat. A derítő túlfolyóját nem szabad a tisztítóaknába csatlakoztatni, hiszen az jelentős mértékben megterhelné a csatornát, és kellemetlen bűzt okozna. Azért is érdemes a fenti munkálatokhoz szakképzett vízszerelő segítségét kérni, hiszen a csatorna szabályos beépítését a Csatornázási Művek mérnöke egy helyszíni szemle keretében ellenőrzi.

Hívjon minket bizalommal
dugulashivjmost

Mobilról kattintva azonnal hívható!
Non-Stop készenléti szolgálat

Címkék

lefolyótisztítás otthon Eldugult mosogató duguláselhárítása társasház csatorna csőtörés duguláselhárítás VII.kerület duguláselhárítás árak duguláselhárítás XX.kerület bűzelzáró kellemetlen szagok nedves törlőkendő duguláselhárítás I.kerület duguláselhárítás XVI.kerület wc csésze mosogató lefolyó tisztítása dugulás wc duguláselhárítás X.kerület duguláselhárítás VI.kerület duguláselhárítás XVII.kerület duguláselhárítás XV.kerület Lefolyótisztítás Budapest mosogató wc lefolyó dugulás lefolyó tisztítás vízvezeték lefolyó dugulás elhárítás mosdó duguláselhárítás házilag búraszifon mosdó lefolyó dugulás megszűntetése csatornatisztítás csőtisztító spirál duguláselhárítás azonnal Lefolyótisztítás mosdó lefolyó dugulás duguláselhárítás XXIII.kerület duguláselhárítás XI.kerület lefolyó dugulás okai Lefolyótisztító mosogató duguláselhárítás házilag duguláselhárítás falbontás nélkül Lefolyótisztító szer duguláselhárítás 6.kerület duguláselhárítás wc dugulás lefolyó dugulás megszűntetése wc duguláselhárítás csatorna tisztítás csatornakamerázás mosdó csatorna dugulás duguláselhárítás olcsón olcsó csatornatisztítás lefolyó lejtése mosogató lefolyó eldugult mosogató duguláselhárítás IV.kerület duguláselhárítás XVIII.kerület lefolyó dugulás Dugulás elhárítás lefolyó tisztítása házilag padló lefolyó dugulás olcsó duguláselhárítás dugulás elhárítása Budapest szennyvíz bekötése szennyvízhálózat Duguláselhárítás Budapest Eldugult WC duguláselhárítása duguláselhárítás V.kerület duguláselhárítás II.kerület duguláselhárítás III.kerület duguláselhárítás fix áron eldugult mosogató szifon tisztító idom eldugult padlóösszefolyó duguláselhárítás 7.kerület akciós duguláselhárítás vízvezeték szerelés mosogató dugulás lefolyó Lefolyótisztítás házilag duguláselhárítás XXI.kerület duguláselhárítás VIII.kerület dugulás Budapest wc lefolyó dugulás megszüntetése esővíz dugulás duguláselhárítás ár csatorna dugulás elhárítás mosogató lefolyó dugulás vízvezeték szerelő szennyvízcsatorna duguláselhárítás Budapesten csatornatisztítás házilag duguláselhárítás XII.kerület dugulások dugulás megszüntetése mosogató duguláselhárítás duguláselhárítás 10. ker wc duguláselhárítás házilag padlóösszefolyó Eldugult WC duguláselhárítás IX.kerület dugulás elhárítás Budapest mosdó dugulása ellen eldugult mosdó duguláselhárítása duguláselhárító mosogató dugulás házilag duguláselhárítás XIX.kerület duguláselhárítás XIV.kerület csőtörés mosogatógép duguláselhárítás XIII.kerület duguláselhárítás XXII.kerület csatornaszag megszüntetése Árak padlószifon lefolyótisztítók duguláselhárítás Csepel duguláselhárítás bontás nélkül lefolyó duguláselhárítás Wc dugulás megszüntetése duguláselhárítás házilag szennyvíz bekötés csatornaszellőztetés eldugult mosdó mosdó dugulása csatornaszag
IMAGE
Tippek a házi dugulás elhárításhoz
2017. január 28. szombat
Dugulás elhárítás tippek A dugulás elhárítás sok esetben házilag is megoldható,... Cikk folytatása...
IMAGE
Csőtisztító spirál, az otthoni csodakütyü
2017. január 19. csütörtök
Kézi csőtisztító spirál használata A házi dugulás elhárítás során... Cikk folytatása...
IMAGE
Mindent az eldugult illemhelyekről
2016. december 28. szerda
Mindent az eldugult WC-kről Fontos, nem elhanyagolható feladat, bár érthető módon nem éppen közkedvelt a WC... Cikk folytatása...

Nyári Tibor duguláselhárító ev.
1237 Budapest Hrivnák Pál u. 21
Adószám: 65071689-1-43
Nyári Zoltán
és
Nyári Tibor 
víz-gáz-fűtésszerelő
telefonszámok :
06-20-942-0586
06-20-398-7569
nyarizoli.vizgaz@gmail.com

Levélküldés